Cutremur în judeţul Buzău! Ce magnitudine a avut

Un cutremur a avut loc în această dimineață, în județul Buzău. Seismul s-a produs la adâncime și a avut o magnitudine relativ mică.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

cutremur

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter. Epicentrul a fost la 113 kilometri adâncime. 

În ultimele 5 zile s-a produs câte un cutremur în fiecare zi, în diferite zone ale țării. Cel mai puternic seism de la noi din ultima vreme a avut loc pe 20 septembrie, în zona Vrancea. Acesta a avut magnitudinea de 4 grade pe scara Richter.

Citeste si: Cutremur în România, sâmbătă după-amiază

Ce spune Mărmureanu despre un cutremur de 9 grade

Întrebat dacă se pot produce cutremure mai mari de 9 grade, Gheorghe Mărmureanu a oferit un răspuns afirmativ. “Bineînțeles. Se pot produce cutremure de 10 grade, de altfel au existat în istorie astfel de seisme. Puțină lume știe că scara de intensitate a cutremurelor a fost stabilită după numărul de morți și de răniți. Acesta este criteriul. S-a observat că la un cutremur mai mare, să zicem de 7-8 grade, există mai multe victime, și tot așa”, a explicat Gheorghe Mărmureanu într-un interviu acordat la România TV în urmă cu ceva timp.

Ce să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate