Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur s-a produs în România în această seară, în judeţul Brăila.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Cutremurul a avut o magnitudine de 2.3 pe scara Richter şi s-a produs în judeţul Brăila, la o altitudine de 129 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Cel mai puternic seism de anul acesta s-a produs pe 9 ianuarie şi a avut o magnitudine de 4,4 grade. 

Anul trecut, cel mai puternic cutremur a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter. Mişcarea tectonică s-a resimţit serios şi la Bucureşti. A fost, de altfel, cel mai puternic cutremur din ultimii 14 ani.

Ce să faci în caz de cutremur?

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

 
 
Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: