Cutremur în România în această dimineață!

Un cutremur a avut loc în România în această dimineață. Conform INFP, încă unul s-a produs și la graniță cu țara noastră.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Un cutremur a avut loc în această dimineață în România, iar altul s-a produs la graniță cu țara noastră. Cutremurul din județul Buzău a avut loc la ora 05:22 și a avut 2.4 grade pe scara Richter, la o adâncime de 110 kilometri. Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora 02:28, în Bulgaria, având o intensitate de 2.9 grade pe scara Richter, la o adâncime de 5 kilometri.

Citeste si: Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit Turcia! S-a produs la o adâncime foarte mică

Anunț de ultim moment de la directorul INFP

Directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a făcut un anunț important despre situația seismelor din România. Bărbatul susține că va exista un moment când vor veni cutremure mari în țara noastră.

„Suntem într-o perioadă mai liniștită, asta este clar. Începând cu anul 1987, nu au mai fost cutremure peste 7 și această perioadă se poate prelungi. (...) vom avea însă într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat și cutremure mari și s-ar putea chiar o grupare de cutremure mari. Situația este destul de complexă. Ideea de ciclu trebuie înțeleasă într-un mod mult mai complex”, a declarat Mircea Radulian, conform Antena 3.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: