Cutremur în România în dimineața aceasta! Câte grade a avut seismul

Un cutremur a avut loc în România în dimineața aceasta.

Autor: A.V.

In articol:

Conform INFP, un seism a avut loc în această dimineață în România. Cutremurul s-a produs la ora 06:08, în județul Vrancea, având 3 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 131 de kilometri.

Citeste si: Fostul președinte FRB, accident grav azi-noapte! O persoană a murit

Citeste si: Loredana Groza șochează din nou! Artista a postat o fotografie, direct din pat, fără a avea prea multe haine pe ea- bzi.ro

Două cutremure mari în România

Cel mai puternic seism din acest an a avut 4,4 pe Richter şi s-a produs în data de 9 ianuarie, în zona județului Buzău. Acest seism a fost cel mai important cutremur după cel înregistrat în data de 28 octombrie 2018, de 5,8 pe Richter, în judeţul Buzău. Al doilea cel mai puternic cutremur de anul acesta a avut loc în data de 19 mai, având o magnitudine de 4.2 grade pe scara Richter. El s-a produs la ora 22.23. De asemenea, seismul s-a produs la o adâncime de 114 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(44km), Odobești(49km), Covasna(53km), Râmnicu Sărat(55km), Panciu(56km). 

Citeste si: Furtună devastatoare la Timișoara! Acoperișuri, fire de curent și copaci, smulși! E COD GALBEN în jumătate de țară

Ce să faci în caz de seism major

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată.

De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies