Stiri

Cutremur în România, în urmă cu puţin timp! S-a produs în judeţul Buzău

Un cutremur s-a produs în această după-amiază în România, în judeţul Buzău.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Conform Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, un cutremur a avut loc in Romania, in judetul Buzău, astăzi.

Seismul a avut 2.4 grade pe scara Richter şi s-a produs la ora 13:20. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 97 de kilometri.

Cel mai puternic cutremur din acest an de la noi a avut loc pe 25 aprilie. Seismul a avut magnitudinea 4,6 si s-a inregistrat in apropierea urmatoarelor orase: Covasna (12 kilometri), Intorsura Buzaului (25 de kilometri, Targu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) si Sfantu Gheorghe (52 de kilometri).

Ce trebuie sa faci in caz de cutremur

In cazul in care se produce un cutremur mai mare, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri: trebuie sa pregatiti dinainte un plan de urgenta, sa cunoasteti iesirile din cladirea in care va aflati, sa evitati ranirile, sa aveti mancare care nu se depoziteaza in frigider, care nu trebuie sa fie gatita sau preparata. De asemenea, sa aveti kit de prim ajutor cu medicamente si ustensilele necesare tratarii unei rani. De asemenea, sa aveti pregatite si baterii, lanterne, lumanari, sfoara, banda adeziva, instrumente de scris, briceag, fluier si sa stiti mereu unde sunt actele!