Cutremur în România, la Buzău. S-a resimțit în mai multe orașe

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 pe scara Richter s-a produs marţi după-amiază în România, la Buzău.

Autor: D.A.

In articol:

Cutremurul a avut loc la ora locală 16:34, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 91 de kilometri.

Mişcarea tectonică s-a produs la 70 km est de Braşov, 76 km nord-est de Ploieşti, 117 km sud de Bacău, 120 km vest de Brăila, 121 km vest de Galaţi, 127 km nord de Bucureşti, 150 km nord-est de

Piteşti, 185 km est de Sibiu, 192 km nord de Ruse şi 198 km sud-vest de Iaşi.

Citeste si: Cine este Carla’s Dreams. Cum arată cel mai iubit artist fără mască- bzi.ro

De la începutul lunii iulie, în România au avut loc nouă cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,3 grade pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Serie de cutremure în ultimele două zile

În această dimineață, la ora 05:44:45, un alt seism s-a produs în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, cu magnitudinea de 3, 0 grade pe scara Richter, la adâncimea de 127 de kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 59 kilometri E de Brasov, 68 kilometri N de Ploiesti, 122 kilometri N de Bucuresti, 124 kilometri S de Bacau, 131 kilometri V de Braila, 133 kilometri V de Galati, 138 kilometri NE de Pitesti, 174 kilometri E de Sibiu, 187 kilometri N de Ruse, 206 kilometri SV de Iasi.

Cu o zi în urmă, seismografele au înregistrat alte două cutremure, unul tot în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, produs la ora 09:07:54.

Magnitudinea acestui seism a fost de 3,2 grade pe scara Richter, iar adâncimea de 85 de kilometri.

De la începutul lunii iulie, în România au avut loc nouă cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,3 grade pe Richter. Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2.

Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Complicele lui Gheorghe Dincă ar putea să fie eliberat. Ștefan Risipițeanu este acuzat că ar fi batjocorit-o pe Luiza Melencu

Când se lansează iPhone 13 în România. Doritorii își pot face precomenzi de pe site-urile de specialitate

Bilanț coronavirus, 21 septembrie 2021. S-a dublat numărul de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în doar 24 de ore. Aproape 7000 de infectări cu SARS-COV-2

Iată ce spune Anca Serea despre al șaptelea copil: „Adi își dorește foarte mult”

Va fi obligatoriu peste tot! E COD ROȘU. DSP a anunțat acum

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta i-a făcut-o din 2018!

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies