Cutremur în România pe 12 septembrie! Ce magnitudine a avut

Cutremur în România pe 12 septembrie! Ce magnitudine a avut

Distribuie pe:

Autor: M.V.

cutremur 12 septembrie

Cutremur în România, pe 12 septembrie. În urmă cu puțin timp a avut loc un nou cutremur, după ce în urmă cu o săptămână s-a produs un seism de 4.5 grade pe scara Richter.


In articol:

La ora 06:38:52 (ora României) a avut loc seismul de 3.1 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea, la numai 85 de kilometri adâncime.

magnitudine cutremur 12 septembrie

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite:

În ziua de 12/09/2019, la ora 06:38:52 (ora României), s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, un cutremur cu magnitudinea 3.1 pe scara Richter, la adâncimea de 85 km.

Citeste si: ”Oana Zăvoranu, în casa de la Puterea Dragostei!” Fanii au crezut că nu văd bine

Citeste si: Andra și Bogdan Mocanu de la Puterea Dragostei au devenit un cuplu! ”Este viața mea! Ne potrivim perfect”

Citeste si: S-a făcut expertiza! Ce au stabilit medicii în cazul femeii acuzate că și-ar fi ucis cei trei copii imediat după ce i-a adus pe lume

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (48km), Odobești (49km), Covasna (51km), Slănic-Moldova (51km), Onești (53km). Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,5 grade, s-a produs în 3 septembrie, în zona Vrancea.

cutremur romania

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs miercuri la ora 8.30, în zona seismică Vrancea, epicentrul seismului fiind în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la adâncimea de 150 de kilometri.

Cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului sunt Nehoiu (46km), Covasna (48km), Slănic-Moldova (51km), Odobeşti (52km) şi Oneşti(54km), potrivit Mediafax.

Ce să faci în cazul unui cutremur puternic

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate