Cutremur marţi seară! Zonele în care s-a simţit puternic

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

fara descriere
 
Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunţă un nou cutremur. Seismul s-a produs marţo seară, la ora 20:56:40 (ora României), în Zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.
 
Cutremururul a avut o magnitudinea de 3.2 pe scara Richter şi s-a produs la adâncimea de 170km.
 

 

 
Cutremurul s-a resimţit în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu(12km), Covasna(36km), Întorsura Buzăului(37km), Vălenii de Munte(48km), Târgu Secuiesc(52km).
 
Seismologii de la noi spun că un cutremur mare ar putea avea loc, însă el nu poate fi prezis.
 
În zona Vrancei, un cutremur major se poate produce oricând, dar nimeni nu poate şti momentul exact când se va întâmpla, precizează  directorul Observatorului Seismologic de la Vrîncioaia, inginerul Ioan Verdeş.
"Noi ne aflăm exact în epicentrul cutremurelor. Observatorul Seismologic este primul care înregistrează producerea unui cutremur în zona seismică Vrancea. Oricând putem spune că va fi un cutremur în zona Vrancei, dar când va fi unul mare, nu putem şti. Privind în spate, undeva în limita la 100 de ani a fost câte un cutremur mare. 
 
A fost în 1977, a fost şi în 1940, 1802. Odată cu monitorizarea seismică a zonei, încercăm, prin studierea unor factori precursori ai unui cutremur, infrasunete, încărcarea electrostatică a atmosferei, emisia de radon etc, să creăm o bază de date care să fie ca o amprentă de avertizare pusă pe un cutremur, înainte, în timpul şi post eveniment. Urmaşii noştri probabil îşi vor da seama când va urma o mişcare tectonică. Dar până acum nu avem baza de date necesară", a declarat Ioan Verdeş, citat de Agerpres.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate