Cutremur puternic în România! Ce magnitudine a avut

Un cutremur puternic s-a produs după-amiază în România. Seismul a avut loc la ora 11:57, în zona Vrancea.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

Cutremurul a avut magnitudinea de 3,6 pe scara Richter și s-a produs la ora 11:57, în zona Vrancea, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Potrivit seismologilor, seismul s-a produs la adâncimea de 139 de kilometri. Cutremurul a avut loc în apropierea orașelor Odobești (46 km), Nehoiu (46 km), Râmnicu Sărat (47 km), Buzău (49 km), Panciu (54 km).

Cutremurul vine la câteva ore distanță de un alt seism, produs în județul Ilfov. Acest cutremur a avut magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de numai 14 km, epicentrul fiind în județul Ilfov. 

Ce să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

 

 

 

 

 

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate