Cutremur semnificativ în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter s-a produs, marți, 2 iunie, în județul Vrancea.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter s-a produs, marți, 2 iunie, în județul Vrancea.


In articol:

Un cutremur cu magnitudinea 4,5 pe scara Richter s-a produs, marţi, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 110 kilometri. Informaţiile transmise iniţial de specialişti anunţau că seismul a avut loc în judeţul Covasna şi a avut 4,8 magnitudine, informează News.ro.

Citeste si: Bebelușul care a șocat lumea medicală! Ce i-au găsit fetiței în obraz, la naștere

In Romania, un cutremur cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter s-a produs în Vrancea

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului  a revizuit datele cutremurului care s-a resimţit şi în unele zone din Capitală. 

Citeste si: Este real! 1.000 de euro pentru angajații care poartă mască. Cine dă banii - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

”În ziua de 02.06.2020, la ora 14:12:58 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.5, la adâncimea de 110 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73 km E de Brasov, 86 km NE de Ploiesti, 107 km S de Bacau, 119 km V de Galati, 119 km V de Braila, 138 km N de Bucuresti, 158 km NE de Pitesti, 187 km E de Sibiu, 188 km SV de Iasi, 202 km N de Ruse”, a transmis ulterior INCDFP. 

Citeste si: Dan Cruceru a spus tot după Survivor România! Cine i-a zis prima dată ”Domnul Dan” și cum a reacționat atunci! ”Nu mi-a plăcut, mi-am zis...ce bătrân mă face”

ŞTIRE INIŢIALĂ: Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunţă că, marţi, la ora 14:12:55 (ora României), s-a produs în Zona Seismică Vrancea, Covasna un cutremur mediu cu magnitudinea (EWS) M 4.8, la adâncimea de 117 km.

Citeste si: Castelul Bran va fi redeschis vizitatorilor din 5 iunie

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 62 km E de Brasov, 95 km N de Ploiesti, 97 km SV de Bacau, 134 km V de Galati, 136 km NV de Braila, 150 km N de Bucuresti, 156 km NE de Pitesti, 173 km E de Sibiu, 181 km SV de Iasi, 214 km N de Ruse.

Unde se produc cele mai dese cutremure in Romania

In România, au loc frecvent cutremure de pământ. România are un risc seismic major în privința cutremurelor între 6 - 7 grade pe scara Richter. Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Cel mai mare cutremur din Romania, ramas in istorie sub numele de "Cutremurul cel mare" din Romania, s-a petrecut in anul 1802 de ziua sfintei Paraschieva (26 octombrie). Acest cutremur a atins o intensitate estimata de 7.9 grade pe scara Richter si a zguduit o buna parte din Europa, de la Sankt Petersburg si pana la Istanbul, conform datelor Institutului National de Fizica a Pamantului, institutia care se ocupa cu analizarea cutremurelor ce afecteaza teritoriul Romaniei.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zodiile cu un noroc incredibil în 2021

Cutremur la Caracal! Ce i-a propus Gheorghe Dincă mamei Luizei? E halucinant

Singura artistă care a reușit să învingă maneliștii pe trending Youtube! Cu ce piesă a dat lovitura: nu cântă manele niciodată

Văduva lui Ramon de la Masterchef, la prima aniversare fără soțul răpus de cancer acum două luni și jumătate! Declarații cutremurătoare

Un tată din Oradea i-a propus fiicei sale să se joace "de-a sendvișul". S-a ales apoi cu ordin de restricție! Ce-a putut să-i facă copilei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies