Cutremur serios în România! Ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade s-a produs în judeţul Buzău. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (30 kilometri), Covasna (42 kilometri), Întorsura Buzăului (52 kilometri), Târgu Secuiesc (55 kilometri), Buzău (59 kilometri).

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grade pe scara Mercalli. În această lună în România s-au produs nu mai puţin de opt cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 3,8 pe Richter.

Cel mai puternic cutremur din România în acest an a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău. Seismul a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti. A fost, de altfel, cel mai puternic cutremur din România din ultimii 14 ani.

Ce să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!
 
Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: