Cutremur serios în România! Ce magnitudine a avut

Un cutremur s-a produs, joi dimineața, în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere


In articol:

  Cutremurul a avut magnitudinea de 3 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 08:58, ora României, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la o adâncime de 71 de kilometri.

  Seismul a fost înregistrat în apropierea orașelor Odobești (45 km), Panciu (50 km), Onești (50 km), Slănic-Moldova (51 km), Nehoiu (52 km).

  Cel mai puternic cutremur din România din ultima perioadă s-a produs ieri, 1 mai, în județul Sălaj. Cutremurul a avut magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 9:00. Potrivit INFP, seismul a avut loc la o adâncime de 10 km. Coordonatele acestui cutremur au fost: 47.1943 grade latitudine și 23.0532 grade longitudine. 

  Ce să faci în caz de seism major

  În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

   

   

   

   

   

   

  Urmatorul articol
  Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
  Setari de confidentialitate