Sport

Cutremurator! O campioana olimpica si mondiala la gimnastica s-a stabilit de patru ani in Abu Dhabi si spune ca nu se va intoarce niciodata, defintiv, in Romania!

De patru ani de zile, Andreea Isarescu medaliata cu aur la gimnastica la Olimpiada de la Sydney din 2000 si la Campionatele Mondiale din 1999 , de la Tianjin, a ales ca impreuna cu sotul ei, Stefan , si fiul lor, Mihai sa se stabileasca defintiv in Abu Dhabi.

Distribuie pe:

Autor:

Invitata de onoare de conducerea Federatiei Internationale de Judo, la Grand Slam-ul organizat in Abu Dhabi, Andreea Isarescu a fost tratata ca o adevarata vedeta internationala. Respectul fata de valorile sportive ale Romaniei, indiferent de sportul practicat, reprezinta litera de lege pentru Marius Vizer, presedintele Federatiei Internationale de Jud.Apreciata la justa valore in strainatate si devenita acum o anonima in Romania, Andreea a facut o marturisire cutremuratoare pentru WOWbiz.ro. ,,In tara revin revin doar in vizita. Nu ma voi mai intoarce niciodata in Romania,,. La finalul competitie de judo, Andreea Isarescu a vorbit in exclusivitate, pentru WOWbiz.ro

WOWbiz.ro Cum ai luat decizia de a veni impreuna cu sotul tau, aici, in Emirate?

Andreea Isarescu A fost o decizie destul de dificila. In prima faza nu pot spune ca mi-am dorit sa vin aici, dar in cele din urma am spus ca de ce sa nu facem un astfel de pas. La ideea unor prieteni foarte buni, care sunt stabiliti aici si care ne-au devenit si nasi intre timp, ne-am hotarat sa venim. Dupa o luna petrecuta aici am spus ca nu mai vreau sa ma intorc in tara. Ne este foarte bine. Traim intr-o alta lume. Fara stress, fara griji. Per tototal este mult mai bine decat in tara.

Cu ce te ocupi?

Lucrez la o scola ca antrenoare de gimnastica. Am copii talentsati cu varste cuprinse intre cinci si zece ani. Trebuie sa va spun ca eu predau ore baietilor. Am foarte , foarte multi copii talentati.Sotul meu preda baschet.

Ti-a fost greu sa te acomodezi cu mentalitatea de aici, care este una total diferita de Europa?

Nu, chiar deloc. Este o mentalitate diferita dar te poti acomoda foarte usor. Oamenii, aici, sunt mult mai calmi, mult mai deschisi. Vorbesc mai frumos.

Ce inseamna pentru cei din scoala in care lucrezi ca au in colectivul de profesori o campioana olimpica?

Inainte de a ma angaja aici am trimis un CV, asa cum se face peste tot in lume. Ei imi cunosc palmaresul ca fosta sportiva de performanta si ma respecta ca atare.Eu nu fac altceva decat sa imi fac treaba cat mai bine ca profesor.

De gimnastica de performanta tie- dor? te uiti la la marile competitii?

Dupa ce am renuntat la gimnastica de performanta a trecut o foarte lunga perioada de cand nu am mai luat contact deloc cu acest sport. Dar, incet, incet am inceput sa-mi reamintesc de lucrurile frumoase si sa ma uit tot mai des la competitii

Se spune ca indiferent de varst pe care o ai, gimnastica ramane ca un drog. La tine cum e?

Mi se mai face uneori dor de sala, sa mai urc pe paralele, aparatul meu preferat. Dar, acum sunt destulk de batrana (nr . rade.

Dintre fostele colege de la Sydney cu cine te-ai mai vazut , cu cine ai mai tinut legatura?

Cu Loredana Boboc, cu care m-am si vazut chiar recent, aici, in Abu Dhabi. Cu Andreea Raducan. Dar si cu Silvia Stroescu, ea fiind generatia anilor 2004.

In clipa de fata, in tara, exista un singur varf de lance in gimnastica feminina romaneasca. E vorba de Larisa Iordache. Ce sanse crezi ca are echipa Romaniei la Olimpiada de la Rio?

Eu imi doresc foarte mult sa facem performanta la Rio. Fetele trebuie sa inteleaga ca trebuie sa munceasca enorm pentru a ajunge acolo, sus. Va fi greu, indiscutabil. Le doresc sa fie sanatoase pentru a putea face gimnastica la cel mai inalt nivel.

Ai venmit la o competitie internationala de judo unde ai fost primita ca o adevarata vedeta internationala....

Asa este. Tin sa le multumesc din suflert celor de la Federatia Internationala de Judo care mi-au reamintit aici, in Abu Dhabi, ca anii munciti in tara, in sportul de performanta, nu au fost degeaba. Din pacate in tara, lucrurile stau cu totul altfel. Sportivii de mare performanta nu sunt apreciati. Sunt dati uitarii. Este unul dintre motivele pentru care am plecat din Romania. Si sa nu uitam ca sunt multi alti sportivi de valoare care au ales sa urmeze acelasi drum ca si mine. Dar reprezentantii Federatiei Internationale de Judo m-au tratat ca pe campioana olimpica. A fost o surpriza teribil de placuta pentru mine.

Ai un baietel de doi ani. Cum e calitatea de mamica?

Mihai este lumina ochilor mei. Nu pot explica in cuvinte ce inseamna pentru mine acest lucru. Astept sa creasca, sa inceapa sa vorbeasca, sa putem comunica mai bine. Si eu, si dsotul meu ne-am dori ca el sa faca sport.

Poate judo, ca tot suntem la o competitie de specialitate?

De ce nu? El va alege. Dar sunt sigura ca din doi parinti care au facut sport si el va urma aceasta cale. Poate va face sport de performanta. Ramane de vazut.

In Emirate nu exista o federatie de gimnastica. Daca se va infiinta ti-ai dori sa lucrezi in cadrul acesteia?

Cu siguranta. Gimnastica a fost si va ramane viata mea. As vrea sa lucrez intr-o astfel de federatie, mai ales ca , asa cum v-am spus copiii de aici sunt foarte talentati si au chemare catre sport.