Cutremure în lanţ în România, în mai puţin de 24 de ore! Ce magnitudine au înregistrat

Patru cutremure s-au produs în România, în mai puţin de 24 de ore. Cel mai puternic a înregistrat 3.8. grade pe scara Richter.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

fara descriere
 
Primul cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a înregistrat şi miercuri noapte, la ora 2.17, în judeţul Vrancea.
 
Un cutremur cu magnitudinea 3,8 s-a produs miercuri dimineaţă, în judeţul Buzău, fiind al doilea seism înregistrat în interval de aproape şase ore în ţară, după cel din judeţul Vrancea.
 
Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a revizuit la 3,8 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs miercuri dimineaţa în judeţul Buzău.
Datele revizuite ale INFP arată că seismul s-a produs la o adâncime de 148 de kilometri.
 

 

 
Apoi, la ora 18:49, în judeţul Vrancea, a mai avut loc un seism cu magnitudinea 2.5 pe scara Richter, la adâncimea de 72 km. Acesta s-a resimţit în apropierea oraşelor Odobeşti (43km), Panciu (49km), Oneşti(51km), Nehoiu (53km) şi Slănic-Moldova (54km).
 
Ultimul cutremur s-a produs tot în judeţul Buzău, la ora 20:03, având o magnitudine de 2.9 pe scara Richter. Seismul s-a resimţit în apropierea oraşelor Nehoiu (28km), Covasna(46km), Întorsura Buzăului(54km), Buzău (54km), Mizil (57km), potrivit INFP.
 
Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate