Dacă nu ai suma asta, mai bine nu divorțezi. Cât ajunge să plătească un cuplu la notar ca să rupă căsnicia

Divorțul la notar nu este cel mai ieftin, dar este poate cel mai civilizat atunci când soții sunt de acord cu despărțirea.

Divortul la notar
Cat costa se divortezi la notar[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Ana Maria Petre

In articol:

Divortul la notar
Cat costa se divortezi la notar[Sursa foto: PixaBay]

În ultima perioadă, tot mai mulți români au ales să divorțeze la notar, au fost și cupluri de vedete care s-au despărțit în acest mod. Și toată lumea e de acord că divorțul la notar este mai ”elegant”, dacă se poate spune așa când este vorba despre ruperea unui cuplu.

Condiția principală atunci când este vorba despre un divorț la notar este ca soții să se înțeleagă asupra condițiilor despărțirii, fie că este vorba despre numele de familie pe care-l va purta femeia după aceea, dar mai ales asupra împărțirii bunurilor dobândite în timpul căsniciei.( VEZI si de câte ori a fost Bianca Drăgușanu la notar pentru a divorța)

Dacă toate acestea sunt lămurite, doar banii mai sunt necesari pentru un divorț în fața notarului. E adevărat că celelalte două căi pot fi mai ieftine, de exemplu la Starea civilă, taxele sunt poate la jumătate, iar la tribunal, dacă nu se angajează avocat, se plătește doar taxele de timbru, care sunt undeva la maximum 200 de lei.

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

Citeste si: Bănel Nicoliță a dat cărțile pe față! Fostul fotbalist a dezvăluit motivul divorțului: ”Fosta soție nu a fost de acord”

Citeste si: Divorț BOMBĂ în showbiz! Cornel Ilie de la Vunk a făcut anunțul în urmă cu puțin timp: „Există dragoste după iubire”

Citeste si: Ce pretentii are Alin Oprea de la sotia lui dupa divort? Artistul s-a afisat pentru prima oara cu amanta

Divorțul prin acord fără copii costă mai puțin decât atunci când cuplul are și minori în întreținere

Bun, dar cât este comisionul unui notar în cazul divorțului.  Pentru divorțul prin acord fără copii minori, se percep două taxe: tariful de înregistare a cererii de divort în Registrul national al Cererilor de Divorț, care este de 50 de lei și onorariul notarial, care diferă de la un notar la altul și de la o localitate la alta.

În București, onorariul notarial pentru divorțul prin acord este de la 600 de lei, dar poate urca până la 1.000 de lei sau chiar mai mult. La aceste sume se adaugă și TVA. Astfel încât, cel mai ieftin divorț la notar este minimum 800 de lei.( VEZI si ce au negociat Noemi și Mihai Mitoseru la divortul în fata notarului)

În cazul în care există copii minori, procedura este mai complicată, astfel încât și tariful va crește. Pentru că, și situația este specială, părinții trebuie să încheie o convenție în care se stabilește domiciliul minorilor și cum va fi exercitată autoritatea părintească de fiecare dintre ei. Această convenție este taxată separat de notar. Dacă părinții nu sunt de acord în vreun punct, divorțul la notar nu va putea avea loc. În această situație, despărțirea se va face la tribunal, unde un judecător va decide pentru micuți.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum a mințit poporul, cu televizorul, George Burcea! Dezvăluiri exclusive

Berna și Philip de la Puterea Dragostei s-au despărțit înainte de nuntă! Reacția fostei concurente: ”Acum poate fi altfel”

Cum arată casa de lux de 80.000.000 de euro unde Iulia Vântur adoră să meargă în weekend. Are o priveliște fabuloasă. FOTO

Prima brioșă pe care ai ales-o va dezvălui defectele pe care le ai

Orban e terminat! S-au făcut deja jocurile în PNL. Cine îi va lua locul

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Verdict după 11 ani. Mădălina Manole NU s-a SINUCIS! „E vorba de OMOR”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies