Dacă primiți acest mesaj, nu accesati! Vă FURĂ TOT!

SRI a lansat un avertisment pentru toți românii. Este în desfășurare un atac informatic prin care pot fi preluate datele de la aplicațiile bancare.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

Conform anunțului făcut de SRI, utilizatorii vizați primesc un mesaj cu „Detalii secrete! (COVID-19)” cu trimitere la un link ce afectează dispozitivele mobile cu un virus troian. Acest malware oferă acces și la datele personale din aplicațiile precum WhatsApp și Gmail.

Citiți, mai jos, comunicatul integral!

NU RATA!

Trump, apel pe linia roșie către România. Ce a decis după dialogul cu Iohannis

 România arde! Ce s-a pus la cale. Discuții explozive între interlopii români

 Prognoza meteo aduce o premieră. Fenomenul nordic vine în România

Cine e bărbatul pentru care Carmen de la Sălciua l-ar fi părăsit pentru Culiță Sterp! Imaginile au stârnit un val de reacții pe internet

Comunicatul SRI:

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Din punct de vedere tehnic, acțiunea ilicită are la bază distribuirea unui mesaj tip text care conţine o versiune nouă a troianului Cerberus Android Banker. Mesajul este redactat în limba română și invită utilizatorii să acceseze un link pentru descărcarea de informaţii privind SARS-CoV-2. Sintagma utilizată în conţinutul mesajului este „Detalii secrete! (COVID-19)”. Link-ul iniţiază descărcarea unui fișier denumit File.apk care infectează cu respectivul troian dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android, versiunile cuprinse între 4.0 și 10. Funcţionalităţile Cerberus Android Banker împiedică atât detectarea acestuia de către serviciul Play Protect specific Android, cât şi dezinstalarea ulterioară a aplicaţiei de către utilizator.

Principalul pericol este acela că troianul oferă acces ilicit la date din aplicațiile bancare. De asemenea, Cerberus Android Banker poate extrage date despre aplicațiile de mesagerie și poștă electronică instalate pe dispozitivul vizat (spre exemplu, Telegram, WhatsApp sau Gmail), precum și jurnalizarea apăsărilor de taste și exfiltrarea datelor astfel obţinute.

Acesta permite de asemenea colectarea și redirecționarea SMS-urilor și a poștei electronice, efectuarea sau redirecționarea de apeluri, colectarea listei de contacte și a istoricului apelurilor, precum și monitorizarea locației dispozitivului.

Preventiv, pentru a asigura securitatea dispozitivelor mobile, este recomandată evitarea accesării link-urilor sau a atașamentelor provenite din surse necunoscute.

Recomandăm verificarea conturilor bancare pentru a depista eventualele accesări neautorizate.

În cazul în care aveți suspiciuni de infectare a dispozitivului mobil, sunt indicate următoarele măsuri: resetarea dispozitivului prin revenire la setările din fabrică şi schimbarea credenţialelor pentru autentificarea în dispozitiv şi în aplicaţii.


Citește și:

Live Video În căutarea adevărului - Ediția de marți, 22 septembrie - Vezi emisiunea Online | Episodul 337, BOLNAVUL MINCINOS

Dezastru ecologic lângă București! Imagini halucinante cu poluarea excesivă! Nu se mai tem de nimic Video

Familia Sorinei de la Baia de Aramă la adresa ”americanilor” Săcărin! ”Mint cu nerușinare! Iată dovada”

Câte zile rezistă omul fără să mănânce?

Câte zile rezistă omul fără să bea apă?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies