Dan Diaconescu a comis-o din nou! Uite ce a facut aseara cu televiziunea lui de suflet, OTV - Ce crezi ca se va intampla acum?

Televiziunea OTV a început să emită oficial, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în România, pe frecvenţa de satelit a postului DD TV, însă inserarea OTV pe DD TV este ilegală, după cum a declarat, pentru MEDIAFAX, Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereCNA a retras, pe 22 ianuarie 2013, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. Din 22 ianuarie, Dan Diaconescu a încercat de mai multe ori să reia emisia postului, însă fără succes, până în noaptea de vineri spre sâmbătă, când OTV a început să emită din nou pe satelit, pe frecvenţa televiziunii DD TV (Direct Digital TV), care este controlată tot de Diaconescu.

Retransmisia OTV pe licenţa DD TV este însă ilegală, a declarat, sâmbătă dimineaţă, pentru MEDIAFAX, Laura Georgescu, preşedintele CNA.

Potrivit Laurei Georgescu, DD TV are voie să difuzeze în grila sa filme, într-un procent de 67,5%, şi programe preluate de la televiziunea de muzică populară Inedit TV (32,5%).

Laura Georgescu a mai spus că CNA nu a aprobat modificarea grilei de emisie a DD TV, astfel încât DD TV să poată să retransmită programe în direct ale OTV.

"Aseară, când pe DD TV a intrat semnalul OTV, a fost făcută o ilegalitate. Ca atare, în cursul zilei de sâmbătă vom demara un control, vom ridica înregistrările martor de la DD TV şi, în şedinţa de marţi a Consiliului, vom hotărî ce sancţiune aplicăm", a mai spus Laura Georgescu.

Televiziunea DD TV - care difuza în mod curent în special programe de desene animate - a început să transmită vineri, în jurul orei 23.00, o emisiune în direct cu Dan Diaconescu, pe ecran fiind postată pe lângă sigla DDTV şi sigla OTV, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din industria media.

Informaţia a fost confirmată, pentru MEDIAFAX, de Rareş Gărduş, administratorul firmei Digital Sky SRL, care ridică semnalul televiziunii DD TV la satelitul Eutelsat 16 grade Est.

Însă Rareş Gărduş spune că a constatat şi el cu "stupoare" că vineri, în jurul orei 23.00, DD TV a început să retransmită programul OTV.

Rareş Gărduş a mai spus că el a semnat în luna martie un contract cu firma Telecroma Media SRL, care deţine licenţa audiovizuală a DD TV, pentru ridicarea la satelit a semnalului acestei televiziuni. Potrivit lui Gărduş, contractul a fost semnat pe o perioadă de un an.

"Eu am contract cu Direct Digital TV. Şi eu am constatat cu stupoare aseară ce fac ei. Semnalul vine din bulevardul Preciziei din Bucureşti. DD TV, care a emis până ieri desene animate, are sediul în Preciziei", a spus Rareş Gărduş.

Gărduş a mai spus că, din punct de vedere legal, compania sa Digital Sky nu poate să intervină şi să nu mai retransmită DD TV. "Aştept să văd ce se va întâmpla, pentru că modificarea de grilă a unei televiziuni se face cu aprobarea CNA. Probabil CNA va lua măsuri, nu ştiu ce măsuri (...) Eu am primit aprobare de la ANCOM şi am ridicat semnalul DD TV la satelit. Semnalul a mers bine merci până aseară, pe la 23.00, când DDTV a luat decizia de a retransmite un alt program. Nu ştiu de unde retransmite. Am văzut că scrie pe ecran că este retransmis din Italia şi l-am văzut pe Dan Diaconescu la o măsuţă. Dar eu nu pot să afectez acel program, pentru că îmi încalc licenţa de la ANCOM, trebuie să îl duc (semnalul la satelit, n.r.) aşa cum e", a spus Rareş Gărduş.

Întrebat ce alte televiziuni ridică la satelit compania pe care o deţine, Rareş Gărduş a ezitat să precizeze, spunând: "În avizul primit de la ANCOM sunt mai multe posturi. Nu aş vrea să le spun pentru că le asociez în mod nemeritat cu DD TV (...) Fiecare e cu licenţa ei, managementul ei. De exemplu, eu sunt administrator şi la Etno TV şi la Taraf TV, dar nu are nicio legătură de niciun fel cu DD TV. Am constatat odată cu restul telespectatorilor din România că s-a întâmplat chestia asta".

Întrebat în câte case din România poate fi recepţionat în prezent OTV, Rareş Gărduş a spus: "Pe reţelele de cablu pe care DD TV era retransmis. Dar DD TV era pe nişte reţele mici din ţară, nu pe RCS şi pe UPC".

Pe de altă parte, OTV poate fi recepţionat de persoanele care deţin o antenă de satelit şi o poziţionează după coordonatele DD TV. Surse din industria media au declarat pentru MEDIAFAX că sunt câteva mii de persoane care deţin astfel de antene individuale.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate