Dan Diaconescu, condamnat la inchisoare! Afla cati ani va face alaturi de Gigi Becali patronul OTV

Judecătoria Sector 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei ani de închisoare cu executare pentru şantaj. Sentinţa nu este definitivă. Procurorii au cerut ca patronul OTV să fie condamnat la nouă ani de închisoare cu executare. Dan Diaconescu a fost trimis în judecată de DNA în 2010 alături de Doru Pârv pentru şantajarea primarului comunei arădene Zărand şi a unui om de afaceri. Decizia de astăzi nu va fi una definitivă, sentinţa putând fi atacată la Tribunalul Bucureşti.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereLa ultimul termen procurorul DNA a declarat, în faţa instanţei, că Dan Diaconescu a făcut mai multe afirmaţii mincinoase referitor la anchetă, atât la postul OTV, cât şi la Realitatea TV, prin care a invocat faptul că ar fi vorba despre un dosar comandat politic.

Mai mult, reprezentantul Ministerului Public a menţionat că Diaconescu a avut o atitudine nesinceră, acţionând cu rea-credinţă şi abuziv, inclusiv prin formularea unei cereri de strămutare a dosarului la Curtea de Apel Bucureşti.
Astfel, a spus procurorul, fondatorul PPDD ar fi încercat tergiversarea dosarului. kalooga_36441" A încercat să politizeze conţinutul materialului probator, s-a victimizat, a dus o campanie furibundă la adresa procurorului de caz, pentru a influenţa buna desfăşurare a cercetării judecătoreşti", a afirmat procurorul, despre Diaconescu.

Dan Diaconescu a declarat la ultima şedinţă de judecată că a venit cu probele care, spune el, i-ar dovedi nevinovăţia.

"După cum ştiţi, încrederea mea în sistemul de justiţie din România este zero. Să sperăm că vom întâlni un judecător diferit de sistemul care astăzi acţionează în România", a mai spus el, adăugând că este pregătit să afle verdictul din acest dosar.

Tot înainte de proces, Diaconescu a spus că ziua de vineri este "cea mai importană" întrucât "se va decide cine va fi viitorul preşedinte al ţării".

"Dacă pierd acest proces de astăzi, viitorul preşedinte va fi Ponta - culmea, primul preşedinte fără terminaţia 'escu'. Dacă voi fi achitat, înseamnă că eu voi fi preşedinte", a declarat el.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate