Vedete

Dan Negru, mărturisire neaşteptată: ”A murit în anonimat...”

Dan Negru reuşeşte să facă senzaţie pe micile ecrane, însă matematica n-a fost punctul lui forte. Chiar dacă problemele i-au dat bătăi de cap în adolescenţă, acum el şi-a amintit de Grigore Gheba, autorul mai multor culegeri de matematică.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: T.S.


Dan Negru, mărturisire neaşteptată: ”A murit în anonimat...”

Astfel, el le-a dezvăluit prietenilor virtuali că l-a întâlnit în urmă cu mulţi ani şi că acesta s-a stins din viaţă în anonimat.

”L-am întâlnit o singură dată, avea peste 80 de ani şi nu mă ştia de la televizor. Când i-am spus că în adolescenţa mea cărţile lui mi-au făcut mari probleme,m-a privit plictisit. Breasla mea nu l-a luat deloc în seamă în timp ce trăia, nu l-am văzut la televizor, nu-mi amintesc vreun interviu cu el deşi era lucid, spumos şi plin de bancuri. A murit în 2004 în anonimat şi la înmormântare au fost vreo 30 de oameni şi niciun elev… Îi ţin minte privirea plictisită când i-am spus că problemele lui de matematică mi-au însoţit adolescenţa…Sunt în maşină şi ascult la un radio cum cineva povestea că rezolvă probleme de matematică dintr-o culegere Gheba. Grigore Gheba…”, a scris el pe contul personal de socializare.


Evident, mai mulţi dintre prietenii lui de pe Facebook au reacţionat imediat: ”Şi Petrică şi Gheba mi-au albit nopţile.”, ”O, da. Pentru pregătirea examenelor era obligatoriu să rezolvi culegerea Gheba”, au fost câteva dintre comentariile lăsate de fani.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune