Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, prevede un scenariu negru pentru omenire: "Va fi un dezastru"

Fostul ministru al Educației spune că întreg mapamondul va avea de suferit în următoarele decenii.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Daniel Funeriu anticipează, într-un articol de pe blogul lui personal, schimbări majore pentru omenire, după ultimele evenimente petrecute. Fostul reprezentant al statului spune că principalele puteri ale lumii își vor consolida și mai mult pozițiile, în timp ce în alte zone de pe Glob, mai puțin favorizate, se va face o "federalizare pe citerii religioase".

Citeste si: Daniel Funeriu, atac fără precedent la Tudor Gheorghe! ”Mizerabile rapsod...”

Funeriu, ipoteză sumbră pentru viitor

Fostul ministru al Educației a ținut să puncteze, pornind de la situația creată în urmă cu puține zile în Kabul, că se vede cu ochiul liber tendința de tribalizare în unele zone ale lumii, iar frontierele au început să devină mai puțin importante, în comparație cu apartenența la un trib: "Luați în considerare că în Africa, unde colonialismul a încercat să definească state-națiune, echilibrele sunt foarte fragile, iar frontierele, desenate pe hartă, mai puțin importante decât apartenența la un trib sau altul. Așadar: în Asia și Africa se coace o federalizare pe criterii religioase. Mi se pare inevitabil ca din Afghanistan până în Maroc să se formeze un califat musulman. Nu îmi e clar cum se vor împăca suniții cu șiiții, dar în direcția asta mergem. Nu am niciun dubiu că Europa, de la Marea Neagră la Atlantic, va fi o anexă a acestui califat.

Turcia, dacă nu va putea prelua puterea în acest califat, va rămâne pe margine și va fi pentru califat ceea ce Elveția e pentru Uniunea Europeană.", a scris oficialul pe blogul personal.

Daniel Funeriu anticipează că SUA va termina resursele economice din cauza ratei mari de infracționalitate
Daniel Funeriu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele deocheate pe care le postează artista- bzi.ro

"SUA și Canada se vor îndrepta către scenariul filmului <Idiocracy>"

Daniel Funeriu mai precizează că oamenii pot anticipa cel mai bine ce se va întâmpla în lume vizionând filmul "Idiocracy", care redă presupusa soartă pe care o va avea America în următorii zeci de ani. Fostul ministru subliniază că resursele americanilor vor fi pe sfârșite la un moment dat din cauza ratei mari de infracționalitate, iar Statele Unite vor ajunge un fel de "sclavi moderni ai Chinei".

De asemenea, oficialul declară că nici în Europa lucrurile nu vor mai fi la fel, căci țările vor ajunge să fie conduse de lideri slab pregătiți, care vor trebui să se lupte cu oponenți din zonele unde cei de la putere și-au câștigat funcțiile cu arma în mână: "Statele Unite și Canada vor deveni leagănul unei noi orânduiri, bazate pe wokism, care va dăinui până ce resursele vor seca. Probabil vreo 50 de ani, cât a fost și termenul de garanție al comunismului. Filmul Idiocracy e cea mai fidelă reprezentare a ceea ce va fi acolo. Țările din America de Sud se vor prăbuși sub povara infracționalității interne și vor fi, economic, subjugate de China. Vor fi un fel de sclavi moderni ai Chinei. China va domina Japonia, iar Asia de sud-est va fi un uriaș parc de distracții pentru chinezi, o destinație de concedii și nimic mai mult.

Citeste si: FOTO! Cum putea sa arate Daniel Funeriu in urma cu cativa ani! Fostul ministru al Educatiei avea parul des si aducea cu un actor de la Hollywood.

Africa, hmmm, greu de prezis, dar cred că partea din Africa ce nu va fi înglobată în califat va fi economic încălecată de China și, politic, posibil să ajungă la o formă de federalizare supervizată de chinezi. Nu m-ar mira dacă din acea parte a lumii va veni o nouă dinamică politică, dominantă peste 100-200 de ani.

Daniel Funeriu spune că peste zeci de ani întreg mapamondul va suferi schimbări majore
Daniel Funeriu[Sursa foto: Facebook]

Lumea, așa cum o cunoaștem noi acum în Europa, nu va mai exista. Copiii noștri vor asista neputincioși la prăbușirea civilizației noastre, pentru că i-am format cu sârg la cea mai în vogă meserie: căutători ai propriei identități. Vom avea mii de teze de doctorat despre multiplele identități și zero despre inginerie. Vor fi conduși de lideri slabi, formați prin cafenele și săli de clasă aseptice, de sisteme educaționale experte în „starea de bine”.

Lor li se vor opune lideri formați în văgăunile din munții Asiei, care au luptat cu arma în mână și cuțitul la brâu, iar întâlnirea lor va fi o reeditare a întâlnirii lui Arhimede cu soldații, pentru că noi și copiii noștri prețuim viața confortabilă mai presus de orice. Cei care ni se opun nu dau doi bani pe ea.", a fost mesajul transmis de Daniel Funeriu, pe blogul său.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu, agresat intr-un club din Timisoara! Politia ancheteaza cazul

Talibanii impun noile reguli aspre. Femeile sunt primele care au de suferit

Cum va fi viața afganilor după venirea talibanilor. Ce interdicții au suferit femeile sub regimul taliban între 1996 și 2001

Modele unghii 2022: top 100 de modele care se poartă

FLORIN CĂLINESCU dă lovitura! Este bomba anului în televiziune

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de sub control

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies