Daniel Ghita vs. Catalin Morosanu, cea mai asteptata lupta din sportul de contact romanesc

Intre luptatorii romani de sporturi de contact a existat un gentleman-agrement, asa incat, desi am avut mai multi sportivi de top, acestia au evitat sa lupte intre ei, mizand pe confruntari cu sportivi straini.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

In a doua jumatate a anului trecut, unul dintre cei mai bine cotati luptatori, Daniel Ghita, a spart aceasta intelegere, lansand o provocare deloc protocolara celorlalti ,,grei”. Printre cei care au raspuns s-au aflat Benny Adegbuyi, Ionut Iftimoaie si Catalin Morosanu.

S-au invocat fel de fel de scuze, dar fanii sporturilor de contact nu vor intelege niciodata de ce aceste confruntari nu au avut loc atunci cand acestia se aflau in varful formei sportive. Cel mai probabil, provocarile au venit acum cu scopul de a face ceva bani pe final de cariera, dupa modelul Floyd Maywheather – Connor McGregor. Pe 26 august 2017 cei doi au luptat in Las Vegas, dupa reguli de box, care-l dezavantajau clar pe luptatorul irlandez care activa in UFC. Totul a fost posibil pentru incredibila reteta financiara a luptei. si vei afla toate detaliile despre acest meci, dar si despre evenimentele importante din UFC.

Daniel Ghita este cel mai titrat kickboxer roman. Acesta s-a bucurat de o mare popularitate in Japonia, acolo unde a fost supranumit ,,The Savage Samurai” (Samuraiul Salbatic). El a fost campion european de Muay Thai in 2000, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din Thailanda in 2011 si vicecampion european la aceeasi disciplina in 2002 in Portugalia. In 2004, Daniel Ghita a intrat in circuitul Local Kombat, iar in 2007 a debutat in circuitul K-1. Cea mai buna performanta a obtinut-o in 2012, cand a pierdut finala Heavyweight Grand Slam Tournament de la Tokyo in fata lui Semmy Schilt.

, ,,Samuraiul” s-a intors in ring pe 29 octombrie, la varsta de 37 de ani. In Gala Colloseum de la Cluj, Ghita  a castigat prin KO in fata mai vechii sale cunostinte, Dzevad Poturak. Atuul romanului au fost low kick-urile, lovituri care in cariera sa i-au adus victorii cu Anderson Silva, Jamal Ben Saddik, Mourad Bouzidi sau Sergei Kharitonov.

Provocarile lansate de Ghita celorlalti luptatori romani de categoria grea si-au gasit ecou. Catalin Morosanu, principala tinta, a ridicat manusa, detaliile luptei urmand a fi stabilite de staff-urile celor doi. Unul dintre cei mai caristmatici luptatori, , pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova:
,, Eu am facut primii pasi. Luna iunie, stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Asta e varianta mea. Mi se pare super. Sigura oferta concreta e a mea in acest moment. Singura problema e cati bani vrea fiecare, lucrurile astea sunt greu de negociat”.

Se pare ca lupta va avea o bursa record pentru Romania, conform promotorului Eduard Irimia: ,, Valoarea reala a acestui meci la nivelul asta de popularitate..., ambii sportivi merita o bursa de minimum 50.000 de dolari pentru fiecare”.

Este evident ca, din acest punct, lupta dintre cei doi nu poate fi amanata prea mult timp. La fel de evident este si faptul ca galele de tip K-1 nu mai au farmecul de altadata, de multe ori calitatea oponentilor sportivilor romani lasand de dorit. :

,, Am resuscitat kickboxul romanesc! Noi, adevaratii luptatori, mergeam la lupta, fara frica, in piramide si nu stiam cu cine vom lupta! Luptam cu cei mai buni luptatori din lume! Nu aveam timp sa studiem stilul, tactica adversarilor! Noi luptam! Reprezentam tara cu mandrie, pe plan mondial! Nu am respect fata de o promotie Petarda, care aduce adversari inferiori, ca sa ne dam ,, campioni K1 TV”. Daca nu ne oprim cu mascarada asta, se va distruge definitiv kickboxul romanesc”.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: