David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit. Vestea a fost dată de purtătorul său de cuvânt

Politicianul era internat la spital încă de la finalul anului trecut. Acesta rămăsese cu probleme de sănătate, după ce se vindecase de o pneumonie.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

David Sassoli, președintele Parlamentului European, în vârsă de 65 de ani, a murit fulgerător la un spitalul unde se internase la finalul anului trecut, pe 26 decembrie 2021. Vestea a fost confirmată de Roberto Cuillo, purtătorul său de cuvânt, printr-un mesaj pe platforma socială Twitter.

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la ora 1:15 la data de 11 ianuarie, la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat

, a scris Roberto Cuillo pe Twitter.

Se pare că social-democratul a contractat o pneumonie în septembrie anul trecut, atunci el a petrecut mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală şi revenise recent la activitatea sa din Parlamentul European. La foarte scurt timp, el a fost, din nou, internat într-un spital din Italia pentru  "complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar", aminteşte EFE.

Purtătorul de cuvânt al politicianului a mai dezvăluit și că toate întâlnirile oficiale din această perioadă ale preşedintelui Parlamentului European au fost anulate.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

David Sassoli

David Sassoli

[Sursa foto: Captură video ]

Cariera politică a lui David Sassoli 

Social-democratul italian a avut o lungă carieră de jurnalist înainte de a intra în politică.

În iunie 2019, David Sassoli a fost numit președinte al Parlamentului European, în cadrul unui acord mai amplu între cele mai mari familii politice europene cu privire la funcţiile de top din principalele instituţii ale Uniunii Europene.

Citeste si: Comisia Europeană a adoptat o nouă măsură legată de certificatul verde. Acesta va fi valabil nouă luni de la cea de-a doua doză, într-un anumit caz

El se afla chiar în ultima săptămână a mandatului săi, iar săptămâna viitoare, mai exact pe 18 ianuarie 2022, urma să fie ales un nou om în funcția sa. Este pentru prima dată în istoria Parlamentului European când un preşedinte în exerciţiu a murit.

Având în vedere situația fără precedent și Câconform cu Regulamentul de procedură al Parlamentului, primul vicepreşedinte trebuie să exercite funcţia de preşedinte până la alegerea unui succesor.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj către cetățeni, de Ziua Națională a României: "Avem o soluție atipică pentru guvernarea țării"


În acest caz, prim-vicepreşedintele este Roberta Metsola din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta, care era deja favorită pentru a câştiga postul în cadrul remanierii de săptămâna viitoare de la Strasbourg (Franţa).

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies