De câte ori pe săptămână e normal să faci dragoste, în funcție de vârstă

La 20-30 de ani, bărbaţii pot face sex în fiecare zi, însă performanţa sexuală scade odată cu vârsta, astfel că, la 50 de ani, rămân „normale” patru-opt acte sexuale pe lună.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

Un specialist englez în domeniu, Thomas Glynn, spune că ritmul activităţii sexuale este influenţat de constituţia biologică a fiecaruia dintre noi, de vârstă şi de factorii de mediu, culturali, sociali, estetici. Un rol esenţial îl joacă şi odihna, alimentaţia şi atracţia pentru partener.

Studii făcute de-a lungul timpului pe acest subiect arată că bărbaţii românii sunt mai puţin preocupaţi de performanţa sexuală faţă de americani, spre exemplu, unde standardele în ceea ce priveşte numărul de contacte sexuale într-o lună sunt destul de ridicate, relatează doctorulzilei.ro.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Tot americanii au realizat şi studii ştiinţifice pe acestă temă care spun cam aşa: orientativ, între 20-30 de ani, sunt normale în medie 15-30 de acte sexuale pe lună. Între 30-40 de ani, media actelor sexuale scade la opt pe lună, cu o marjă de +-5, adică pot fi şi 3, la fel de bine cum pot fi şi 13.

Performanţa sexuală scade odată cu vârstă, astfel că între 40 şi 50 de ani, media scade la 4-8 acte sexuale pe lună, adică 1-2 pe săptămână.

O altă problemă care mai poate apărea în viaţa cuplului după câţiva ani este scăderea dorinţei sexuale. Este absolut normal ca un cuplu de 40 de ani să nu mai facă sex cu aceeaşi frecvenţă cu care ar face un cuplu de 20 de ani, spune Thomas Glynn.

Urmatorul articol
Citește și:

Cristi Borcea, profesor de sex la Jilava! Dezvăluiri EXCLUSIVE din penitenciar

Cu câți bărbați a făcut sex Ella de la Puterea Dragostei! S-a aflat după ce Jador a spus că nu e „fată cuminte”, așa cum vrea să pară

EXCLUSIV! Jenant! Ce salariu câștigă un manager la H&M și ce trebuie să facă pentru această sumă. E bătaie de joc

Doi tineri au făcut sex, pe balcon, ziua în amiaza mare! Imagini halucinante de la Mamaia / Video

Nu e prostituată, dar a făcut o avere din sexul cu bărbați! Câți bani a produs doar într-un singur an! Unul dintre amanți i-a luat un Range Rover!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies