De ce ai nevoie de un robot de bucătărie

Conceput pentru a tăia, a toca, a mărunți, a felia, a pisa, a măcina, a face piure și multe altele, un robot de bucătărie este un aparat pe care, odată ce ne decidem să îl cumpărăm și să îl folosim, ne va deveni indispensabil.

Autor: Amalia Florea

In articol:

Dacă ai nevoie de o mână de ajutor cu prepararea mâncărurilor și te gândești să investești într-un robot de bucătărie, suntem aici pentru a-ți răspunde la marile întrebări, precum și la câteva pe care s-ar putea să nu le fi luat în considerare.

Spațiul și stilul de viață vor juca un rol esențiaș în alegerea unui robot de bucătărie, deoarece o dimensiune nu se potrivește neapărat tuturor oamenilor.

Am un blender, de ce aș avea nevoie și de un robot de bucătărie?

Există diferențe semnificative între un robot de bucătărie și un blender, chiar dacă poți face anumite sarcini cu ambele aparate. Blenderele au un design înalt, în poziție verticală, care se limitează la un fund mai mic și, în general, necesită adăugarea unui ingredient lichid pentru a funcționa. Un robot de bucătărie, pe de altă parte, funcționează cu ingrediente uscate și poți introduce alimente mai voluminoase (legume mai mari, aluat) datorită fundului larg și plat.

Cât de mare ar trebui să fie un robot de bucătărie?

Cât de mare va fi robotul de bucătărie pe care îl alegi depinde de ceea ce vrei să faci cu robotul de bucătărie. Vrei o modalitate mai rapidă de a toca și tăia legume pentru salate sau supe? Vrei brânză rasă? Vrei să frămânți aluat? Vrei să amesteci ierburi? Mărimea sau capacitatea robotului de bucătărie va depinde de cerințele tale

de preparare a alimentelor. Un mini robot de bucătărie sau tocător de alimente ar fi perfect pentru porții mici, tocat nuci sau tocat usturoi. O capacitate mare ar fi mai potrivită pentru porții de dimensiuni mai mari, ca pentru o familie, iar o capacitate extra-mare ar funcționa cel mai bine pentru cineva care se distrează foarte mult atunci când gătește și o face în cantități mari.

Reține totuși că dimensiunea bolului listat de un producător nu se traduce prin cantitatea exactă de ingrediente pe care le poți adăuga simultan.

Cantitatea de alimente care va putea intra într-un robot de bucătărie va fi de obicei cu o ceașcă sau două mai puțin decât dimensiunea bolului și chiar mai puțin decât atât (aproximativ jumătate) pentru conținutul de lichid.

Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro

Ce ar trebui să știi despre capacitățile unui robot de bucătărie?

În acest caz, dimensiunea contează. Dacă alegi un robot de bucătărie prea mic, nu îl vei putea folosi; dacă alegi un robot de bucătărie prea mare, te-ai putea trezi cu un aparat care ocupă prea mult spațiu pe blat.

Iată un ghid pentru găsirea aparatului pe măsură:

Mini-robot de bucătărie (uneori denumit tocător de alimente.) – boluri cu capacitate de 3-4 cupe – util pentru tăiat, tăiat cuburi și tocat, în loc să faci aceste lucruri manual. Excelent pentru nuci, sosuri, cantități mici de ierburi, garnituri.

Robot de bucătărie de dimensiuni medii – boluri cu capacitate de 7- 9 cupe – bol de dimensiuni medii, considerat eficient pentru majoritatea sarcinilor.

Robot de bucătărie mare – boluri cu capacitate de 11-13 cupe – aparat de dimensiuni familiale.

Robot de bucătărie extra-mare – boluri cu capacitate de 14- 20 cupe – poate găzdui ingrediente pentru o rețetă dublată, fiind perfect pentru cineva care se distrează des în bucătărie. Aceste aparate sunt adesea vândute cu boluri mai mici pentru o mai mare versatilitate.

Puterea motorului poate face, de asemenea, o diferență.

Puterea unui robot de bucătărie este un al doilea aspect important și ar trebui să cauți 400 de wați de putere pentru o mașină de dimensiuni medii și până la 750 sau mai mult pentru capacități mari până la extra-mari. Cu cât munca pe care trebuie să o depună este mai mare, cu atât este necesară mai mulă putere. În plus, o bază grea este un element de design de dorit, deoarece ajută la menținerea stabilității pe blat atunci când robotul de bucătărie funcționează.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar ortodox 19 aprilie. Ce mare Sfânt este sărbătorit astăzi

Cu ce își ocupă vedetele autohtone timpul liber?

Horoscopul săptămânii 19 - 25 aprilie 2021. Ana Maria Ticea, astrolog WOWBIZ.ro, totul despre ce v-au pregătit astrele

Horoscop Zilnic Marți 20 Aprilie 2021: Gemenii vor reuși să își rezolve o problemă financiară, Scorpionii vor avea parte de o zi foarte bună

Rușii tocmai au anunțat că războiul este inevitabil! Urmează o „baie de sânge” în Ucraina!

Cu cine a fost Denise Rifai căsătorită? Vedeta Kanal D, obligată să spună adevărul

Istoria secretă. LGBT în Evul Mediu și obiceiurile ciudate ale unor domnitori români. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies