De ce anvelopele all-season ar putea fi alegerea perfectă pentru mașina ta?

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Într-un scenariu ideal, toți șoferii ar trebui să aibă autovehicule dotate cu un set de anvelope specializate pentru condițiile caniculare de vară, respectiv un alt set pentru a fi putea folosit pe parcursul lunilor reci de iarnă. Cu toate acestea, din păcate, majoritatea șoferilor nu își pot permite decât un singur set de anvelope pe care să le folosească pe tot parcursul anului.

Din fericire, într-o țară cu o vreme prietenoasă pe tot parcursul anului cum este România, anvelopele all-season pot oferi o soluție excelentă și economică pentru șoferi. Deși acest tip de anvelope nu sunt proiectate pentru condiții extreme de vreme, acestea prezintă totuși o serie de caracteristici și avantaje care le fac o alegere bună pentru autoturismul tău.

Pentru a te decide dacă este bine să investești într-un astfel de set de anvelope, citește în continuare:

Pentru început, ce sunt anvelopele all-season?

În general, anvelopele „all-weather” sau „all-season” au fost concepute pentru șoferii care își doresc o cale de mijloc de la anvelopele standard de iarnă și cele de vară. Chiar dacă se pot identifica niște diferențe clare între acestea, anvelopele all-season au reușit în cea mai mare parte să preia elementele de siguranță și funcționalitate de la ambele modele.

Materialele și compoziția anvelopelor au fost alese pentru a se putea adapta mai ușor la o variații mai mari de temperaturi. Banda de rulare fost proiectată și ea pentru a asigura mai multă aderență în condiții minimale de zăpadă și gheață. Altfel spus, datorită faptului că anvelopele sunt proiectate pentru a rezista unor condiții moderate de iarnă și de vară, șoferii le pot folosi pe tot parcursul anului, în condiții optime de siguranță.

De ce să alegi anvelope all-season pentru mașina ta?

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Alegerea anvelopelor multi-sezon vine la pachet cu o mulțime de beneficii.

În primul rând, investiția inițială nu este una mare, șoferii putând să facă economii financiare considerabile pe termen lung. Totodată, sunt alegerea preferată a șoferilor care locuiesc și conduc în zone în general neafectate de condițiile climaterice extreme (cum ar fi zonele muntoase).

În al doilea rând, cel mai mare avantaj al anvelopelor pentru toate anotimpurile este capacitatea de a se adapta cu ușurință la schimbările de sezon și la condiții meteo moderate. Echiparea mașinii tău cu ajutorul unui set de cauciucuri all-season de la Anvelino.ro îți sporește sentimentul că vei fi în siguranță odată ce pornești la drum, chiar și în fața schimbărilor neprevăzute de vreme. Totodată, majoritatea anvelopelor au inscripționat simbolul 3PMSF (fulg de zăpadă de munte cu trei vârfuri), ceea ce face ca acestea să fie permise oficial în zonele în care anvelopele de iarnă sunt obligatorii conform legislației rutiere în vigoare.

Alte avantaje ar fi faptul că nu va mai fi nevoie să pierzi timp la service-ul auto pentru a înlocui anvelopele standard la schimbarea anotimpurilor și că, în multe cazuri, au o longevitate mai mare decât alte modele.

La ce să fii atent când alegi anvelopele multi-sezon

După cum am văzut, cauciucurile all-season îmbină însușirile anvelopelor de vară și de iarnă, iar avansul tehnologiilor face ca noile modele să ofere o siguranță sporită. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere că acestea nu funcționează la fel de bine și de eficient ca o anvelopă standard în condiții de caniculă, gheață, zăpezi abundente etc. Varietatea modelelor este mai redusă decât cele standard, și în general sunt puțin mai costisitoare decât acestea. Totodată, este posibil să nu răspundă atât de bine la vehiculele de înaltă performanță care ajung la viteze foarte mari

Așadar, este important de reținut faptul că anvelopele all-season nu au aceleași caracteristici de performanță ca și anvelopele standard, însă pot fi un compromis bun pentru șoferi, după evaluarea atentă a contextului în care se află (condiții climaterice, frecvența deplasărilor, capacitatea și caracteristicile mașinii etc.).

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Un om de afaceri investește în boxul românesc! Ce face Sebastian Celea pentru campionul european Doruleț Țiu

Un jucător a luat jackpotul de 1,5 milioane USD la un slot din Las Vegas

BAREM BIOLOGIE BAC 2022, toamnă. Vezi grila de corectare la Fizică, Chimie, Anatomie sau Informatică, potrivit EDU.RO

4 zodii vor avea de luat decizii grele mâine. Astrele sunt alături de ei

Anunțul CUMPLIT despre Florin Busuioc. Ce s-a întâmplat cu prezentatorul PRO TV

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Cum scapi de amenda pentru parcare în București. Ce trebuie să știi

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies