De ce au lipsit eroii din Apuseni de la parastasul organizat de Romanita Iovan! Unde se afla acum Argentin Todea

Romanita Iovan, alaturi de fiul ei Albert si de cativa prieteni, a fost in Apuseni pentru a organiza parastas fostului ei sot, Adrian Iovan, la 4 ani de la tragedia aviatica in care pilotul si-a pierdut viata.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

Romanita Iovan urca in fiecare an pe munte, in Apuseni, la troita facuta in apropierea locului unde s-a prabusit avionul pilotat de fostul ei sot, Adrian Iovan. Si tot in fiecare an, in ianuarie, Romanita organizeaza acolo, in Apuseni, in comuna Horea, un parastas, la care merg mai toti oamenii din zona.

Pana in acest an, la parastas au participat si eroii din Apuseni, acei localnici care au gasit primii avionul prabusit, cei care i-au si salvat pe pasagerii din avion. Pentru pilotul Adrian Iovan si pentru studenta la medicina Aura Ion, voluntar in actiunea umanitara, a fost insa prea tarziu.

Argentin Todea, eroul din Apuseni, a plecat la munca in strainatate

Argentin Todea, unul dintre cei care a gasit epava avionului prabusit, nu a mai fost si anul acesta la parastas. Dar, lipsa lui a fost motivata. Din lipsa banilor pentru a-si intretine familia, Argentin Todea a plecat la munca in strainatate. El si Gheorghe Giurgiu, un alt salvator din Apuseni, lucreaza ca sofer pe TIR si colinda Europa cu masinile de marfa.

Romanita Iovan este cea care a tinut mereu sa respecte traditiile crestine, ea facandu-i parastasele lui Adrian Iovan, desi cei doi erau despartiti de mult timp.

"Venim aici pentru Albert sa stie ca tatal lui este un erou, este o alta lume aici, acolo unde traim noi. Am venit aici de 6 ori pana acuma, la 40 de zile, simtim energia lui Adrian, ca el chiar si-a dat ultima suflare aici gandindu-se la oameni, la cei pe care i-a salvat. Daca Adrian nu facea ce a facut in ultimele secunde.... nu mai era nimeni in viata. El i-a salvat pe ceilalti, din pacate cu jertfa vietii lui ", a spus Romanita Iovan intr-o emisiune TV.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in accidnetul aviatic din 20 ianuarie 2014, in muntii Apuseni, in apropierea comunei Horia, la granita dintre judetele Cluj si Alba.
 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: