De ce cumpără românii lire turcești

Iată de ce cumpără românii lire turcești, dar și cât valorează o liră turcească!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Lira turcească reprezintă moneda oficială a Turciei încă din prima zi a anului 2005. Aceasta este, de asemenea, unitatea monetară oficială a Republicii Turce a Ciprului de Nord. Iată de ce cumpără românii lire turcești, dar și cât valorează o Liră turcească convertită în Leu românesc!

Citeste si: Episod NOU Fiica Ambasadorului, luni, 14 februarie 2022. Detalii în avans: Nare și Melek urmează să părăsească Mugla

De ce cumpără românii lire turcești

Lira turcească era la început o monedă de aur, introdusă în anul 1844. Aceasta era egală cu 100 de kuruș, fiecare kuruș fiind împărțit în 40 de parale. Înainte de a avea lira, Imperiul Otoman avea drept unitate monetară, akçe, cunoscută și sub denumirea de aspru. Aceasta a fost înlocuită la rândul ei de kuruș, numit în română și piastru. Actuala monedă a turcilor este, de fapt, cea de-a doua liră turcească, înlocuind-o pe cea veche, la o rată de o liră nouă= 1.000.000 de lire turcești vechi.

Astfel, noua liră turcească a devenit convertibilă în alte monede, fapt pentru care, astăzi, românii cumpără tot mai multe monede de acest fel. Explicația ar fi faptul că moneda turcească se află într-o cădere continuă de o bună bucată de vreme.

În acest fel, revenirea lirei turcești ar putea însemna îmbogățirea persoanelor care au profitat de această scădere substanțială. În plus, Turcia este o țară din ce în ce mai vizitată de turiști, fapt pentru care, românii se pregătesc pentru sezonul estival din toate punctele de vedere.

Citeste si: De ce să pui bani în ghiveciul cu flori. Experții financiari recomandă tuturor acest truc- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

De ce cumpără românii lire turcești

De ce cumpără românii lire turcești

[Sursa foto: PixaBay]

Iată, însă, cât valorează o liră turcească convertită în leu românesc!

Cât valorează o Liră turcească convertită în Leu românesc

Unitatea monetară oficială a Turciei este lira turcească. Aceasta are un cod numit „TRY” și o abreviere „TL”.

La acest moment, se află în circulație 6 bancnote, și anume, de 5, 10, 20, 50, 100 și 200 de lire turcești. De asemenea, există și 5 monede metalice de 1, 5, 10, 25 și 50 de kuruși, precum și una de o liră turcească. În prezent, o liră turcească convertită în leu românesc valorează 0,32 RON, o sumă deosebit de infimă.

Citeste si: Episod NOU Fiica Ambasadorului, marți, 15 februarie 2022. Detalii în avans: Sancar este în stare gravă

Volatilitatea lirei turcești din ultimele luni o face să fie în prezent mult mai riscantă de cât bitcoinul. Potrivit zf.ro, moneda turcilor s-a prăbușit în doar șase săptămâni de la 9 lire pentru un dolar, până la 18,5 lire pentru un dolar, la mijlocul lunii decembrie. În ultimele săptămâni situația s-a mai îmbunătățit, însă lira turcească continuă să fie instabilă.

Sursă: zf.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Larisa Udilă și Andra Ghinea, fosta iubită a lui Lino, ceartă de proporții după ce s-au afișat pe internet cu același corset: „Este o copie ieftină”

Cine este WRS, artistul care a lansat piesa ”Dalia”. Vezi care este numele real al cântărețului

Cele mai vizionate clipuri ale artiștilor români pe Youtube. Otilia Bilionera a depășit 500 de milioane de vizualizări

Horoscop 25 Mai 2022: un moment important al vietii tale incepe astazi

Vladimir Putin A DAT ORDINUL chiar în această seară: Ofensiva este una dintre cele mai mari din Europa

Adela Popescu și Radu Vâlcan au probleme în căsnicie? „Nu există ieșire din situația respectivă”

Noi probleme în viața lui Liviu Dragnea! Istoria se repetă. „E Irina Tănase la indigo!”

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies