De ce isi pierd femeile interesul pentru sex? Afla care sunt motivele, dar si consecintele incredibile!

Studii realizate in Marea Britanie, Europa si Statele Unite ale Americii, realizate pe sute de femei de toate varstele, indica faptul ca intre 30% si 50% dintre ele au perioade lungi in care nu fac sex, sau nu fac sex deloc.

Distribuie pe:

fara descriereAlte studii arata ca mai mult de o treime din femei nu au deloc orgasm cu partenerul lor si cred ca sexul este o activitate dureroasa.

Cauzele aceste probleme sunt cumplexe si sunt de mai multe feluri, de la biologice si psihologice, pana la cele sociale.

In timp ce femeile pot fi afectate de pierderea dorintei de a face sex la toate varstele, evenimente precum nasterea unui copil sau menopauza pot avea si ele consecinte. Atunci cand o femeie isi pierde interesul, consecintele pot fi dezastruoase pentru ambii parteneri.

"Nu este nicio indoiala ca acest lucru cauzeaza depresie, dureri de cap si alte tipuri de dureri care nu au cauze cunoscute", spune Mile Perring, psihoterapeut sexual.

Serviciul de consiliere matrimonaial Relate spune ca pierderea apetitului sexual este principalul motiv al despartirilor din cupluri.

Mai multi experti sunt de parere ca lipsa de interes poate fi cauza de scaderea nivelului de testosteron, care nu este doar un hormon masculin si care regleaza starea de spirit, energia si libido-ul femeilor, la fel cum actioneaza si la barbati.

Producerea acestui hormon este stimulata de sexul regulat, ceea ce inseamna ca se intra intr-un cerc vicios. Eforturile de a face un medicament pentru femei, Intrinsa, asemanator Viagrei, au fost abandonate din cauza pericolelor pe care acesta il prezenta.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate