De ce NU E BINE sa mananci pufuleti! Vezi ce contin de fapt si cate calorii au

Nu exista roman care sa nu fi mancat cel putin o data in viata pufuleti. Insa desi multi cred ca acestia reprezinta o gustare sanatoasa, adevarul este de fapt altul.

Distribuie pe:

fara descrierePotrivit medicului nutritionist Mencinicopschi, pufuleţii fac parte din categoria snacksuri, care ar trebui interzise cu precădere, mai ales copiilor, nu doar adulţilor, din cauza lipsei de nutrienţi.

Pufuleţii se obţin prin expandarea făinei de porumb, la care se adaugă şi glucide ce îi ridică indicele glicemic, dar şi numărul de calorii – 224 kcal / 30 g de pufuleţi, mai anunţă specialistul. De asemenea, pufuleţii conţin şi aditivi alimentari ce pot cauza dificultăţi de concentrare, dar şi colorantul tatrazină, ce poate provoca astm, eczeme ori urticarie. Nici excesul de sare pe care îl conţin pufuleţii nu ar trebui trecut cu vederea, ci şi acest produs ar trebui limitat, scrie romaniatv.net.

Pe lângă aceste ingrediente ce nu ar trebui să îşi aibă locul în dieta copiilor – în fapt, a niciunui om – ar trebui să ne mai punem semne de întrebare şi când vine vorba de provenienţa mălaiului din care se fac pufuleţii: există mari şanse ca acesta să fie de tipul modificat genetic, iar preţul redus al produsului nu face decât să admită acest fapt.

Uleiul vegetal folosit la temperaturi înalte devine toxic (cel de cocos este cel mai stabil, însă şi acesta poate avea unele probleme), iar pufuleţii se fac prin expandare, iar asta înseamnă că sunt folosite temperaturi înalte.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate