Stiri

De ce nu este bine să-ţi porţi copilul în ham sau marsupiu? Iată ce spune medicul

De ce nu este bine să tii copilul în ham sau marsupiu? Iata explicaţia medicului.

Distribuie pe:

Autor: Lili Lascar

Obişnuieşti să-ţi porţi copilul în ham sau marsupiu pentru bebeluş? Pr. Dr. Cornel Brotac explică de ce acest lucru este o greşală.

Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică şi Balneologie spune că, deşi pare să aibă multe bile albe acest accesoriu de transportat copilul, de fapt el are o sumedenie de minusuri în ceea ce priveşte sănătatea viitorului adult.

De ce nu este bine să tii copilul în ham sau marsupiu? "Scolioză, lordoză, rupturi musculare"

"Deşi, la prima vedere, sunt nişte accesorii menite în a-i ajuta pe părinţi şi copii, de fapt, marsupiile şi hamurile sunt adevărate pericole pentru sănătatea celor mici. Ca şi medic specialist, am întâlnit foarte multe cazuri de acest gen. În timp, determinate de purtarea excesivă a celor mici în marsupiul sau hamul pentru copii, pot apărea scolioza, lordoza, rupturi musculare, deficit de creştere, torticolis, suferinţe care la maturitate pot duce chiar la hernii de disc. Din păcate, părinţii vin la noi doar în stadiile avansate ale bolilor, iar perioada de recuperare medicală devine una de lungă durată şi, de multe ori, dureroasă. Tocmai de aceea, ar trebui informaţi, mult mai bine, asupra pericolelor ascunse din spatele acestor produse”, explică specialistul.

Te întrebi ce accesoriu să foloseşti? Răspunsul vine tot de la dr. Cornel Brotac.

O alternativă mai sănătoasă o reprezintă purtatul bebeluşului în acele eşarfe care susţin coloana şi capul copilului mult mai bine decât o fac marsupiul sau hamul", conchide medicul specializat pe Recuperare, Medicina Fizică şi Balneologie.

Galerie foto  Urmatorul articol