De ce nu se mai sărbătorește Sfântul Gheorghe pe 23 aprilie

Foarte multe persoane se întreabă, după ce au auzit știrea, de ce nu se mai sărbătorește Sf. Gheorghe pe 23 aprilie? Iată răspunsul!

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Chiar dacă a rămas în calendarul ortodox, Sfântul Gheorghe nu se mai sărbătorește pe data de 23 aprilie. Mai mult decât atât, slujba a fost mutată de Biserica Ortodoxă abia în a doua zi de Paște, și anume pe data de 29 aprilie. Iată și răspunul dat de purtătorul de cuvânt al BOR.

Citeste si: Mihaela Popescu a spus adevărul despre relația pe care o are cu Cosmin de la Exatlon! ”Suntem împreună! Ne-am apropiat cu adevărat la întoarcerea mea în țară!” Declarații exclusive ale războinicei la trei săptămâni de la eliminare

Citeste si: Florin Salam, lovit de o mare nenorocire după ce a cântat la priveghiul lui Emi Pian - evz.ro

Citeste si: Scene de groază de Paștele Catolic! Explozii în trei biserici din Sri Lanka: zeci de persoane au murit

Citeste si: Alex Bodi şi-a cumpărat un Ferrari! Iubitul Biancăi Drăguşanu a dat 250.000 de euro pe bolidul roşu care prinde 325 kilometri la oră! FOTO

„Din rațiuni liturgice, atunci când sărbătoarea Sfântului Gheorghe se întâmpla să cadă în săptămâna Sfintelor Patimiri, slujba acesteia se mută imediat după Înviere. Săptămâna Mare, a Sfintelor Pătimiri, este cea mai densă perioadă duhovniceasca din an, o perioadă de post intens dedicată exclusiv pregătirii pentru Învierea Domnului. Nu este așadar vorba de o modificare a datei sărbătorii, ci doar de mutarea slujbei acesteia în contextul liturgic din acest an”, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănscu, conform hotnews.ro.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate