De ce sa alegi usi din sticla glisanta pentru locuinta

Distribuie pe:

Autor: A.M.

 
In general, locuinta reprezinta pentru oameni acea oaza de liniste, confort si siguranta denumita generic ACASA. Nicaieri nu este mai bine decat in propria locuinta, un loc de refugiu pentru cei mai multi, dar mai ales pentru persoanele foarte ocupate in timpul zilei, prinsi intr-un cotidian haotic.
 
Pe langa multe alte elemente pe care incearca sa le includa in propria viata pentru un confort sporit, ideea de spatiu, de luminozitate si comuniune cu natura reprezinta o dorinta tot mai frecventa in randul populatiei, asa s-a ajuns si la necesitatea achizitionarii de usi din sticla glisanta.
 
 
Avantajele utilizarii usilor glisante
 
Usile glisante, in afara de faptul ca dau impresia de spatiu si maresc luminozitatea, reprezinta si solutia la indemana de a creea o legatura cu mediul exterior (de regula, intre bucatarie si terasa sau gradina) dar si in interior, intre salon si bucatarie.
 
Privelistea care se desfasoara in fata ochilor atunci cand se monteaza acest sistem de usi glisante este una minunata - o gradina cu flori si alei, o livada cu pomi fructiferi sau, de ce nu, un ponton pe malul unui lac, nu poate fi decat o incantare pentru cei care locuiesc intr-o asemenea casa.
 
La prima vedere s-ar crede ca dincolo de estetica si natural, securitatea unei locuinte ar avea de suferit din cauza fragilitatii geamurilor si a sistemului de inchidere a usilor si ar constitui o atractie mare pentru hoti. Nu este deloc asa pentru ca producatorii au gandit pana in cele mai mici detalii aceste aspecte si au venit cu geamuri securizate si sisteme de inchidere bine puse la punct.
 
 
Criterii de selectie usi din sticla glisanta
 
Din punct de vedere al materialului din care este fabricata rama usilor, se poate opta pentru lemn, aluminiu sau PVC. Cea din lemn izoleaza mai bine dar este mai greu de intretinut fata de cea din AL sau PVC; depinde de ce-si doreste fiecare, de arhitectura locuintei, de mobilierul ales.
 
Un alt aspect care trebuie mentionat este acela ca se poate monta o usa glisanta pe orice tip de perete: caramida, BCA, gips carton, cu conditia ca incadrarea ramei sa se faca in functie grosimea acestuia. Sistemul de glisare poate fi realizat in perete sau pe langa perete, in functie de situatie.
 
Montarea nu este dificil de realizat, putand fi efectuata de orice persoana care are un pic de cunostinte in domeniu si urmeaza instructiunile care vin la pachet cu produsul.
 
Ca modele, geamurile acestor usi pot fi simple, transparente, cu forme geometrice, insertii de culoare, modele romantice inspirate din natura; in functie de gustul fiecaruia si de amplasarea in interior sau in exteriorul locuintei, oricare dintre acestea se poate recomanda fara rezerve.
 
Producatorii garanteaza pentru acest sistem de usi o durata de viata de 12 ani conform normelor si standardurilor europene.
 
Starea de bine, de confort si de uniune cu natura precum si luminozitatea, iluzia optica de spatiu deschis si aerisit converg catre faptul ca  alegerea montarii una usi din sticla glisanta este una cat se poate de buna si de eficienta.
 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: