De ce să faci un curs inspector resurse umane și manager HR și ce înseamnă

Managementul resurselor umane este o disciplină care s-a născut în SUA și se referă la tot ce ține de managementul personalului angajat într-o companie sau organizație.

În rândurile următoare ne vom concentra pe ce înseamnă manager și inspector de resurse umane. Vom vedea ce fac managerii și inspectorii de resurse umane și voi explică cum să devii unul.

Ce fac cei care gestionează resursele umane

Coordonarea și gestionarea resurselor umane reprezintă astăzi una dintre cele mai strategice funcții ale companiei. Un manager de resurse umane este chemat să caute, să selecteze și să recruteze persoane talentate pentru a fi incluse în companii.

De asemenea, inspectorul se ocupă de tot ceea ce ține de personalul deja încadrat, precum întocmirea ștatului de plata sau dosarele de pensionare.

Este clar că talentul și atitudinile se schimbă în funcție de tipul de companie și de sarcinile specifice pe care un angajat de acest tip este chemat să le îndeplinească. Pe o piață – precum cea actuală – în care complexitatea a atins cele mai înalte cote și în care contextele economice și sociale sunt în schimbare, un specialist în resurse umane are un rol fundamental. Fie că vorbim de un manager sau inspector, putem spune că ambii:

-Selectează oameni care pot face diferența în diferitele domenii din care este compusă compania;

-Recrutează talente și scot în evidență fiecare calitate a angajatului;

-Angajează oameni cu înclinații specifice și îi plasează în zona potrivită a companiei;

-Au grijă că în companie să aibă loc promovarea meritocrației pe scară largă.

Citeste si: Fostul soț al Mihaelei Rădulescu, dezvăluire incredibilă despre ea: Am prins-o în pat cu...- bzi.ro

Ce studii ar trebui să întreprindă cei care își propun să devină manager sau inspector de resurse umane?

O astfel de profesie este una extrem de complexă.  Mulți tineri doresc să lucreze în resurse umane. Poți pleca de la căi foarte diferite și ceea ce este nevoie este amestecul potrivit între cultura umanistă generală și cultură de afaceri.

De aceea, este important să faci un curs inspector resurse umane sau manager resurse umane.

Să vedem,mai pe larg, ce face un asemenea angajat, în special un manager. Un manager de resurse umane este cel care se ocupă direct de politicile companiei. Scopul este de a disemina și promova practicile și metodele de management al oamenilor. Pentru un manager de resurse umane, este important ca toți cei din companie, în special cei care ocupă funcții de conducere, să recunoască importanța rolului pe care acesta îl joacă în companie.

Când o companie angajează un manager sau inspector în resurse umane sau contactează pe cineva cu acest rol extern, o schimbare importantă este în curs. În general, cei care se ocupă de resurse umane au sprijin masiv din partea CEO-ului companiei, mai ales în planurile strategice de îmbunătățire a afacerii.

Dacă o companie este mare și bine structurată, atunci managerul sau inspectorul de resurse umane joacă și alte roluri:

Coordonează selecția: acesta este chemat să se ocupe de integrarea oamenilor într-o companie. Scopul său este de a selecta resurse și de a le alocă roluri specifice, în funcție de abilitățile lor specifice;

Coordonează procesul de training: acest profesionist este cel care se ocupă de alegerea conținuturilor și metodelor de instruire corporativă și de stabilirea punctului până la care poate fi ridicat nivelul de profesionalism al companiei. Pentru asta, evaluează fiecare resursă și proiectează un plan de progres pentru fiecare resursă, pentru fiecare departament al companiei și pentru companie însăși;

Coordonează pe cei ce ocupă de salarizare: este vorba de departamentul responsabil cu planificarea și activarea planurilor de stimulare a angajaților. Acesta acționează pe mai multe niveluri: sugerează directorilor companiei cum să atribuie obiective fiecărei resurse și face sugestii privind managementul bugetului pentru fiecare dintre acestea și definește politicile companiei prin evaluarea performanței resurselor în sine;

În companiile mai mici însă, managerul de resurse umane poate avea nevoie și de sprijinul unor consultanți externi, cum ar fi Headhunter privind recrutarea de personal nou. Acest profesionist se ocupă de identificarea celor mai bune resurse pentru o companie și le urmărește de-a lungul carierei, verificând că le sunt evidențiate cele mai bune calități. Inspectorul în schimb, nu va apela la astfel de sprijin extern.

Ce caracteristici ar trebui să aibă un specialist în resurse umane?

Cu siguranță o mare pasiune pentru oameni este necesară. Un manager și inspector resurse umane trebuie să aibă suficientă pasiune și să fie capabil să evidențieze talentul fiecăruia dintre oamenii implicați în companie. Dacă în trecut un angajat al resurselor umane era implicat doar în sarcini și procese administrative, lucru pe care încă îl face inspectorul de resurse umane, astăzi priceperea unui specialist precum managerul de resurse umane constă în coordonarea activităților utile pentru a “îndepărta” procesele care împiedică dezvoltarea talentului.

Zona de management al resurselor umane într-o companie joacă un rol din ce în ce mai central. Ținta? Una singură: să scoată la iveală inteligența colectivă și productivitatea. Un angajat de la resurse umane trebuie să fie purtătorul de cuvânt al cerințelor pe care el însuși le caută în resurse: pasiune, rezistență, curaj și ambiție. Toate acestea trebuie să fie echilibrate de concentrarea pe sine și de o mare capacitate de influență prin ascultare.

Scopul companiilor de astăzi este de a recruta oameni valizi atât din punct de vedere al cunoștințelor, cât și din cel al competențelor practice. Acesta este cazul și când companiile caută specialiști în resurse umane. Acești specialiști trebuie să aibă o capacitate puternică de integrare și adaptare la diferitele niveluri ale unei companii. În esență, versatilitatea este cu siguranță o abilitate necesară.

Pe o piață atât de competitivă, oamenii sunt cei care fac diferența. Atenție însă, atunci când companiile angajează personal nu îi aleg neapărat pe cei mai buni și pe cei cu cea mai bună experiență. Adesea ei consideră latura umană, capacitatea de a rezista stresului, spiritul corporativ, dinamica comportamentală excelentă ca parte unei asemenea experiențe. Un curs bun și toate calitățile de mai sus, te pot promova ca specialist în resurse umane.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Sfântul Nicolae 2021. Ce este bine să dai de pomană pe 6 decembrie pentru sufletele celor adormiţi

Sfântul Nicolae 2021. Ce NU ai voie să faci pe 6 decembrie la sărbătoarea Sf. Nicolae

Calendar Creștin Ortodox DECEMBRIE 2021. Sfântul Nicolae, cea mai așteptată sărbătoare a lunii decembrie

4 nativi vor lua decizii noi în viață începând cu săptămâna viitoare

Umilință totală pentru Iohannis. Greşeala care l-ar putea costa totul

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Cel mai crâncen avertisment meteo pentru decembrie! „O bombă polară” va face ravagii peste tot. S-a emis alertă

EXCLUSIV | Amintire genială a lui Rică Răducanu: „Șprițul era repriza a treia”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies