De ce se sărbătorește Ziua Copilului? 1 Iunie, zi liberă în România

Cu ce scop este sărbătorită Ziua Copilului?

De ce se sărbătorește Ziua Copilului
Ziua Copilului[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Ziua internațională a copilului este sărbătorită pe 1 iunie în România. Această zi a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în octombrie 1953 și a fost sponsorizată de către Uniunea Internațională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva.

De ce se sărbătorește Ziua Copilului

Ziua Copilului  a fost menţionată prima dată la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”.

Citeste si: 1 iunie. Ce semnificație are Ziua Copilului în România

Nu se ştie exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasă ca Ziua Internaţională a Copilului, însă există o teorie potrivit căreia, consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 iunie, dată care a coincis, cu Conferinţa de la Geneva.

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

Ziua Internaţională a Copilului are la baza dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

1 iunie, Ziua Copilului, zi liberă în România

Ziua de 1 iunie este zi liberă națională pentru întreaga familie, de mai bine de patru ani. La 16 noiembrie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul Muncii prin declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, ca sărbătoare legală, în care nu se lucrează.

Inițiatorii acestei legi au considerat că timpul petrecut de părinți alături de copii reprezintă cea mai eficientă și simplă metodă de a forma și consolida o relație sănătoasă copil-părinte.

„Acest timp le asigură copiilor un mediu armonios în care să crească, să se dezvolte, să le ofere un set de valori și un model de urmat pentru când vor fi, la rândul lor, părinți”, au menționat inițiatorii.

Citeste si: Zile libere 2021. Ce zile libere au mai rămas până la sfârșitul anului

Aceștia au precizat că părinții trebuie să fie conștienși că timpul petrecut cu copiii lor este foarte important și că modul în care îl valorifică în interacțiunile dintre ei poate avea un rol determinant pentru evoluția ulterioară a copilului.

„Ziua copilului, sărbătorită în România la 1 iunie, este un prilej de a sărbători copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea și familia și de a aprecia și iubi copiii. Este o sărbătoare frumoasă care are implicații atât pentru adulți, cât și pentru copii. Este o ocazie de a petrece timp de calitate cu cei mici, nu neapărat cu proprii copii”, au motivat initiatorii necesitatea acestui proiect.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un campion vine în sprijinul unui învingător. Cătălin Moroșanu sare în ajutorul lui Octavian, băiatul rămas fără mamă, care a suferit arsuri cumplite

Horoscop 1 Iunie 2021! Vezi ce îţi rezervă astrele în prima zi a lunii

Narcisa Birjaru, câștigător Chefi la cuțite 2021. Chef Florin Dumitrescu a reacționat: "O să înțelegeți foarte multe lucruri"

Horoscop Zilnic Miercuri 16 Iunie 2021: Berbecii vor avea nevoie în această zi să scape de toate problemele și să își pună gândurile în ordine

Informația despre COVID care dă absolut totul peste cap! Este răsturnare completă de situație la nivel mondial

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Bomba anului! Viorica și Ioniță de la Clejani, despărțiți. Viorica a găsit mesaje de la amantă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies