De ce sunt importanți Sfinții Apostoli Petru si Pavel pentru creștinism

Cine au fost Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Ce minuni au făcut în timpul vieții.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți pe 29 iunie anul acesta, după încheierea unui post de opt zile în cinstea lor. În timpul vieții, cei doi sfinți au propovăduit pildele lui Iisus Hristos în toată lumea, vorbind cu inima despre creștinism.

Sf. Petru și Pavel sunt considerați patronii spirituali ai penitenciarelor.

Cine au fost Sfinții Petru și Pavel

Sfântul Petru a fost pescar din Betsaida, la Marea Galileei. La naștere, a fost numit Simon, schimbându-și numele după întâlnirea cu Dumnezeu. Era cel mai mare dintre cei 12 ucenici. După o pescuire minunată pe lacul Ghenizaret, devine pescar de oameni. Mărturisește în mumele Apostolilor Dumnezeirea lui Hristos, cu toate astea, lepădându-se de câteva ori de Hristos. După Înălțarea Domnului și trădarea lui Iuda, Petru ia cuvântul la adunarea Apostolilor unde îl aleg pe Matia în locul lui Iuda.

Sfântul Petru a propovăduit în Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mică și Roma. Apostolul a murit pe 29 iunie, răstignit pe cruce cu capul în jos.

Citeste si: Rugăciunea care se citește in Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022

Citeste si: În ce stare se află Nikita de România, după ce a ajuns în comă la spital! Decizia luată de medici- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Sfântul Pavel locuia în Tars și lupta împotriva creștinilor, participând și la uciderea arhidiaconului Ștefan.

Într-o zi, pe când lua calea Damascului, i se arată Hristos într-o lumină orbitoare și-l întreabă: "Saule, Saule de ce mă prigonești?". La scurt timp, se convertește și primește botezul de la Anania, episcopul Damascului.

Apostolul Pavel a fost în trei mari călătorii misionare pentru a răspândi creștinismul și a scris 14 epistole în Sfânta Scriptură. A fost decapitat la porunca împăratului Nero. Sfântul Apostol Pavel a fost numit „Apostolul Neamurilor”.

De ce sunt importanți cei doi sfinți pentru creștinism

Sfinții Petru și Pavel sunt lăudați de Însuși Domnul, căci Sfântul Apostol Petru l-a impresionat cu mărturisirea sa și l-a numit "piatră" și pe iar pe Sfântul Apostol Pavel l-a numit „vas ales”, sfânt care a purtat numele Domnului înaintea tiranilor și împăraților.

Ce importanță au avut Sf. Petru și Pavel în creștinism

Ce importanță au avut Sf. Petru și Pavel în creștinism

[Sursa foto: Captură YouTube]

Minunile celor doi sfinți și răspândirea creștinismului au continuat și după ridicarea la cer a lui Hristos. Sf. Petru a ajutat un olog să meargă din nou, după ce l-a atins și i-a spus „În numele Domnului nostru Iisus Hristos Nazarineanul, scoală-te si umblă“. O altă minune a fost făcută la Roma, atunci când a înviat un copil. Au fost chemați el și un vrăjitor la căpătâiul băiatului, cel din urmă făcând vrăji, convins fiind că acestea îl vor învia. În momentul în care Sf. Petru a spus copilului „Tânărule, scoală! Domnul meu Iisus Hristos te înviază şi te tămăduieşte pe tine“, acesta a înviat.

Citeste si: Postul Sf. Petru și Pavel, semnificație. Tradiții, superstiții și obiceiuri care se respectă în Postul de vară

Sfinții Petru și Pavel au fost închiși în temniță, deoarece L-au mărturisit pe Hristos ca fiind Fiul lui Dumnezeu. Din acest motiv și pentru că și ei au fost oameni care au greșit față de Dumnezeu, au rămas ocrotitori ai celor lipsiți de libertate, din închisori.surse: basilica.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Postul Sfinților Petru şi Pavel 2022. Ce este INTERZIS să faci în Postul de vară

Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2022. Zilele cu dezlegare la pește din Postul de vară

Prețul cartofilor prăjiți de pe Transfăgărășan l-a uimit pe un turist mai mult decât a făcut-o traseul: „Mai bine îți iei pachet decât să mănânci acolo”

Cât de afectate vor fi zodiile de Mercur Retrograd în Fecioară

NENOROCIREA care s-a abătut asupra României. Aceste zile sunt critice. Au ANUNȚAT OFICIAL

Vlăduța Lupău a născut un băiețel! Ce nume unic i-a ales micuțului său

Un alt produs consumat de români în cantități industriale devine lux. La ce preț a ajuns

Dan Petrescu, DEMIS de la CFR Cluj – Mirel Rădoi pregătit să-i ia locul – Planul lui Neluțu Varga după ce a făcut o criză de nervi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies