De ce unele rochii de seară ar trebui curățate numai de către profesioniști

Autor: Amalia Florea

In articol:

Rochiile de seară se numără printre acele ținute speciale, pe care le scoateți rar, pentru o zi sau ocazie specială. Aceste rochii elegante sunt costisitoare, datorită ornamentelor sau dantelăriilor puse pentru a o confecționa în funcție de utilizarea sa. Ele arată minunat și păstrarea lor în acest fel este ceea ce își dorește orice proprietar.

Curățarea profesională a unor rochii elegante poate fi puțin costisitoare, dar credeți-ne că achiziționarea uneia noi vă va costa mai mult. Un profesionist calificat nu numai că vă va reîmprospăta ținuta, dar o va face și curată și vă va asigura un rezultat impecabil.

Această mână de lucru harnică și dedicată este întotdeauna prezentă pentru a se ocupa de cele mai dificile pete și pentru a vă lua durerea de cap din curățarea acelor rochii de ocazie. Procesul de curățare a unor astfel de rochii elegante este dificil, deoarece acestea sunt de dimensiuni mai mari și accesoriile puse pe ele sunt destul de delicate.

Curățătoriile profesionale au mașini de spălat mari și solvenți delicați pentru a vă oferi cele mai bune rezultate.

Țesături diferite, nevoi diferite

Aceasta este o întrebare foarte importantă pe care trebuie să v-o puneți înainte de a face orice fel de proces de curățare a unei rochii elegante. Sunteți suficient de capabil să cunoașteți tipul exact de țesătură? Dacă răspunsul este negativ sau dacă nu sunteți sigur de răspunsuri, atunci mai bine nu încercați nimic.

O curățătorie chimică știe foarte bine ce trebuie să facă cu un material și ce măsuri de precauții trebuie luate în considerare. Există materiale care pot fi spălate cu apă și cele care au nevoie doar de curățare uscată. După acestea două, există un al treilea tip care nu rezistă la niciuna dintre acestea și trebuie curățate punctual, la fața locului. Iar pentru curățarea pe alocuri și spălarea uscată trebuie folosite produse speciale cu efecte exacte și inofensive, pentru a proteja rochia de orice deteriorare.

Curățarea uscată folosește un solvent care nu va decolora culoarea, nu va schimba textura și nu va deteriora țesăturile delicate. Și, nu numai că o curățătorie chimică bună va îndepărta petele, dar va și călca rochia fără a folosi un fier de călcat tradițional, pentru ca rochia să arate ca nouă, fără a lăsa urme de fier.

Citeste si: Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului- bzi.ro

Evitați spălarea totală atunci când curățarea punctuală poate fi de ajuns

Curățarea punctuală este mult mai bună decât curățarea uscată a întregii rochii elegante din nou și din nou. Întregul proces scurtează durata de viață a rochiei dvs. Așadar, atunci când pe rochie a apărut doar o pată sau urmă de transpirație, curățătoria profesională poate trata doar acea zonă și reîmprospăta ținuta. Călcarea cu abur va îmbunătăți și mai mult aspectul. De asemenea, curățătoriile nu fac niciodată procesul punând mai multe rochii în același timp în mașină, deoarece acest lucru va cauza desprinderea mărgelelor sau a oricărei decorațiuni care se află pe ea. Frecarea rochiilor poate fi problematică, așa că fiecare rochie intră în mașină separat.

Cum să curățați și să îngrijiți rochiile elegante

Sezonul nunților s-a sfârșit și este timpul să începem să punem deoparte acele rochii elegante până primăvara viitoare. Cu atât de multe țesături, ornamente și stiluri, curățarea adecvată a depozitării fiecărei rochii elegante poate fi o mare durere de cap. De aceea, vă împărtășim cele mai bune sfaturi de curățare și depozitare pentru rochii.

Dacă sunteți sigur de țesătură, atunci pentru o soluție rapidă faceți un remediu de casă pentru a evita orice altă penetrare sau răspândire a unui lichid vărsat. Nu puteți merge la o curățătorie chimică la orice oră din zi, mai ales noaptea târziu. Așa că tratamentele prin simpla absorbție a lichidului devin foarte utile, iar produsele de bucătărie precum oțetul, bicarbonatul de sodiu și lămâia pot face o treabă perfectă.

Dacă sunteți cu adevărat în impas și trebuie să vă spălați rochia acasă, folosiți cel mai delicat detergent pe care îl aveți, alegeți un ciclu delicat și uscați-o pe sârmă. Dar, atenție: chiar și cei mai blânzi detergenți detergenți pot deteriora țesăturile delicate, cum ar fi satinul, sau pot modifica textura și senzația rochiei.

V-ați dus rochia la curățătorie și arată ca nouă. Acum, veți dori să vă depozitați rochia în mod corespunzător pentru a o păstra în stare bună. Iată cele mai bune sfaturi de depozitare pentru rochii de cocktail:

1. Investiți într-un umeraș de calitate

Ați investit într-o rochie de înaltă calitate, așa că păstrați-i aspectul minunat cu un umeraș de calitate. Optați pentru umerașe din lemn sau din spumă pentru a ajuta umerii să își păstreze forma.

2. Protejați-o de soare

Dacă dressingul dvs. are o fereastră, evitați să depozitați articolele în bătaia razelor soarelui. Expunerea prelungită la lumina soarelui, sau chiar și doar la lumina din dulap, poate face ca

hainele să se decoloreze. Dacă nu puteți evita să vă atârnați hainele în lumina soarelui, păstrați-le în siguranță folosind o husă pentru haine cu multă ventilație.

3. Alegeți un loc răcoros

Dacă rochia are materiale precum blană, piele sau vinil, mutați-le într-o zonă mai răcoroasă, cum ar fi un subsol. Aceste materiale sunt mai sensibile la căldură și se pot usca și deteriora dacă sunt lăsate într-un dulap însorit.

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies