De ce unii bolnavi de COVID ajung sa stea in spital si doua luni. Misterul testelor pozitive

Sunt bolnavi de COVID care au stat în spital chiar și două luni și asta pentru că testele lor erau tot pozitive.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

test covid pozitiv
Testul COVID paote iesi pozitiv timp de cateva saptamani[Sursa foto: PixaBay]

Medicii recunosc faptul că nu înțeleg motivul pentru care teste COVID în cazul anumitor bolnavi ies pozitiv chiar și la câteva săptămâni, asta în condițiile în care pentru cei mai mulți pacienți acestea se negativează după două săptămâni.


In articol:

“Sunt pacienți care se negativează greu. Au teste repetate din nou și sunt tot pozitive. Mulți dintre ei, deși au posibilitatea legală, nu vor să meargă acasă pentru că se simt mai în siguranță în spital. Se creează un concurs de împrejurări , în care flexibilitatea de a crea un necesar de locuri pentru confirmați reprezintă o problemă”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, într-o emisiune tv.

În astfel de cazuri, bolnavii sunt speriați și unii preferă să rămână în spital până când testul COVID iese negativ. Asta deși, conform legii, ei pot pleca acasă, mai ales că este vorba despre pacienți care au fost tratați, nu mai au simptome și sunt recuperați din punct de vedere medical. În plus, după două săptămâni, s-a demonstrat că și în situația în care testul iese pozitiv, respectivul bolnav nu mai este contagios.

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Medicul Carmen Dorobăț, care este specialist în boli infecțioase, crede că situația în care un bolnav COVID rămâne pozitiv atâta timp este cauzată de schimbările de structură ale virusului. Și cum noul coronavirus este un virus care are atât de multe mistere pentru cercetători, aceștia caută răspunsuri.

Când este contagioasă o persoană infectată cu COVID

Specialiștii susțin că o persoană infectată cu noul coronavirus este contagioasă chiar și cu o zi înainte de declanșarea simptomelor îmbolnăvirii, asta în cazul simptomaticilor. În lunile martie- aprilie, când se făceau primele studii asupra contagiozității noului coronavirus, cercetătorii germani veneau cu o concluzie. Ei susțineau că un pacient nu mai este contagios din momentul ăn care problele extrase din nas și din faringe, dar și fluidele explulzate prin tuse au mai puțin de 100.000 de copii ale genomului virusului.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Peste 2.000 de persoane se vor infecta voluntar cu noul coronavirus! Proiectul care va urma să înceapă în ianuarie 2021

Prima apariție la televizor a vedetelor care s-au vindecat de COVID-19! Declarații cu lacrimi în ochi: „Am înfrânt!”

Cele două combinații devastatoare! Nu mai consuma aceste alimente la aceași masă. Cum îți afectează organismul

Cifre îngrijorătoare! Numărul cazurilor noi de coronavirus rămâne foarte mare. Record absolut de bolnavi în stare gravă la ATI

FOTO. Ce mănâncă pacienții unui spital din București. Imagini revoltătoare cu micul dejun oferit bolnavilor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies