De Craciun NU este ziua celor care poarta numele Cristian sau Cristiana! Explicatia unui preot te va lamuri

Multi romani cred ca in ziua de Craciun trebuie sa le spuna "La multi ani" celor care poarta numele Cristian sau Cristiana!

Distribuie pe:

Autor: R.L.

fara descriereAltii au impresia ca  e ziua onomastica a celor botezati Natalia sau Emanuel, Emanuela. Gresit! Iata ce spune un preot chestionat de jurnalistii de la activenews.ro.

"Aceştia ar trebui sărbătoriţi de Sfânta Muceniţă Cristina, de Sfinţii Adrian şi Natalia etc. Că nu este acum Sfântul Cristian sau Sfânta Natalia...

Aşa cum Florea, Floarea, Florentina etc. trebuie prăznuiţi pe 18 august, nu "de Florii", că nu este atunci Sfântul sau Sfânta "Florii", a declarat preotul Mihai-Andrei Aldea.

"În concluzie: cei care vor să serbeze ziua numelui Cristian/Cristiana, o pot face pe 24 iulie, atunci când este prăznuită Sfânta Muceniţă Cristina. Chiar dacă etimologia acestor nume vine de la Hristos, ele se sărbătoresc în ziua prăznuirii sfântului, nu a Naşterii Domnului.

Doamnele sau domnişoarele cu numele Natalia au ziua de nume pe 26 august, de ziua Sfinţilor Mucenici Adrian şi Natalia.  De asemenea, Sfântul Emanuel din Creta este sărbătorit de Biserica Ortodoxă pe 28 octombrie", mai scrie activenews.ro.

 

fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate