De Craciun si Revelion e greu sa te abtii de la mancare si bautura! Uite ce leacuri anti-mahmureala recomanda Florin Dumitrescu, Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu!

Dupa Craciun si Revelion multi romani ajung la spital cu toxiinfectii alimentare si alte probleme de sanatate din cauza exceselor culinare.

Distribuie pe:

fara descriereChef Catalin Scarlatescu crede ca ar trebui sa invatam sa mancam mai putin si mai sanatos, iar ca leac anti-mahmureala recomanda apa plata.


"De Crăciun, mâncăm preparate tradiţionale româneşti. Ne place ca atunci când împodobim bradul să miroasă în casă a sarmale. Iar de Revelion, depinde foarte mult unde petrecem: însă cu siguranţă mâncarea de pe masa de sfârşit de an trebuie să fie mai uşoară, mai light decât cea de Crăciun", a declarat chef Sorin Bontea.

"Nu mă atrage vreun fel de mâncare anume din meniul tradiţional de Sărbători. Mănânc din toate câte puţin. Încerc totuşi să nu fac excese, trebuie să am grijă şi de sănătate. Aşa că anul acesta mă voi limita la câteva sarmale şi ce vor mai pune femeile din familie pe masă. Dar cu măsură, bineînţeles", a precizat si Florin Dumitrescu pentru protvmagazin.ro.

Persoanelor care au exagerat cu bautura, Bontea le recomanda sa manance o ciorba acrita cu zeama de varza.

"Nu văd de ce să facem excese! Eu propun să mâncăm mai puţin şi mai bun calitativ decât să ne îmbuibăm de mâncare. Şi nu vei mai avea nevoie de digestive… Iar ca leac anti-mahmureală … recomand multă, foarte multă apă plată rece"
, a explicat Scarlatescu.

Florin Dumitrescu iubeste palinca. "Cel mai bun digestiv românesc cred că este palinca! Deşi noi, românii, o consumăm înainte de masă pentru deschiderea apetitului, palinca poate fi consumată şi ca digestiv, la finalul mesei. Cel mai bun leac anti-mahmureală este, din punctul meu de vedere, mâncarea grasă, pentru că anihilează alcoolul din stomac", a spus juratul de la MasterChef.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate