DE GROAZA! Asa arata singura casa bantuita din Bucuresti! "Geamurile se spargeau de la sine, obiecte zburau singure prin casa, incendii izbucneau fara cauza!" Procurorii si psihiatrii nu i-au dat de capat cazului! Vezi ce s-a intamplat cu proprietarii!

Incepand cu luna septembrie a anului 1968, vreme de aproape opt saptamani, o casa din Bucuresti, amplasata pe Soseaua Salaj, la numarul 244, a fost scena unor fenomene inexplicabile, de tip poltergeist, care au ingrozit pe toata lumea, de la autoritati la simpli cetateni.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca, Matei Vaihan

In 1968, cele doua case, construite in oglinda in cartierul Ferentari, la adresa Soseaua Salaj nr. 244, apartineau familiei Chivu, care se adunasera cu toti aici, adica peste 20 de suflete. Pe data de 28 septembrie 1968, geamurile casei din stanga, in care statea Gheorghe Chivu, capul familiei, incep sa fie sparte ca din senin, de niste pietre care veneau de nicaieri si care nu se gaseau prin zona! Dupa cateva zile in care fac cercetari pe cont propriu, crezand ca e vorba de o gluma, proprietarii fac plangere la Militie, care incepe sa verifice cazul. fara descriereAsa arata astazi cele doua case de pe Soseaua Salaj 244, unde au avut loc fenomenele stranii din toamna lui 1968Si in prezenta organelor de ancheta, pietrele continua sa zboare de nicaieri, incendii incep sa izbucneasca din nimic, se aud voci noaptea, iar lumea efectiv este terorizata de aceste intamplari stranii, care forteaza familia sa doarma cu randul, in timp ce se face de garda la usa. Conform presei de dupa Revolutie care a cercetat in amanunt cazul de tip poltergeist din Soseaua Salaj, in mare discretie este infiintata o comisie compusa din membri ai Cercului de Psihologie Medicala, care certifica fenomenele, semnatura apartinand unor somitati in materie, precum profesorul universitar Paul Popescu Neveanu sau doctorul Victor Sahleanu!

Chiar daca locuinta este securizata complet, fenomenele se repeta constant vreme de cateva saptamani, cu intensitati diferite, toata strada devenind loc de pelerinaj pentru curiosi, care asteptau sa vada si ei minunea si pietrele care zboara singure! Fara un motiv aparent, la jumatatea lunii noiembrie a anului 1968, fenomenele inceteaza. In acele zile, incercand sa gaseasca o explicatie logica, vecinii familiei Chivu sustineau ca cea care a provocat manifestarile ciudate a fost o ruda a proprietarului, care locuia in incinta si care era epileptica si nebuna cu acte in regula, atragand astfel starea de rau "necesara" declansarii fenomenelor.fara descriereCasa din stanga, cea apartinand familie Chivu, este cea in care s-au desfasurat - acum 45 de ani - cele mai multe fenomene ciudateAstazi, la mai bine de 45 de ani de la acele evenimente stranii, pe Soseaua Salaj lucrurile par neschimbate. De frica fenomenelor, dar si atrasi de un trai mai linistit, locatarii din casa groazei s-au mutat de ani buni la tara, la Lehliu, iar supravietuitorii acelor vremuri, putini si batrani, nu mai vor sa-si aduca aminte de toamna anului 1968. Casele, insa, se pastreaza, chiar daca acum au fost transformate in depozite si magazine de materiale de constructii, dupa ce - imediat dupa 1989 - trecusera si prin stadiul de service auto.

FOTO: IONUT PAUN

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate