De la Craciun pana la Sfantul Ion, romanii dau pe gat milioane de litri de vin

Specialistii estimeaza ca in perioada Sarbatorilor de iarna, romanii consuma intre 30 si 40 de milioane de litri de vin si cumpara peste 7 milioane de cozonaci.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereSocoteala se refera numai la cantitatea de bautura cumparata din magazine, pentru ca vinul produs in gospodarie si consumat acolo nu poate fi estimat. Pe langa cele circa 40 de milioane de litri de vin si consumul de bauturi spirtoase creste in aceasta perioada. Reprezentantii patronatului din industria alcoolului sustin ca vanzarile de bauturi alcoolice cresc de Craciun cu 50% fata de luna noiembrie. Iar, pentru masa de Sarbatoare, romanii prefera mai mult vinul rosu decat cel alb.

Si cum de pe masa de Craciun nu poate lipsi cozonacul, acest produs a fost cel mai cautat in ultimele zile. "Industria de panificatie din Romania a produs peste sapte milioane de cozonaci, cu 5% mai mult decat anul trecut. Din datele Rompan importurile de Craciun in ceea ce priveste cozonacii sunt mici, de aproximativ 200.000 de bucati”, a afirmat Aurel Popescu, presedintele Rompan.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate