De la orfană la "ţarină". Afla povestea uneia dintre cele mai bogate femei din lume

Averea Margaritei Bogdanova este una dintre cele mai bogate femei pe plan mondial. Margarita a fost născută într-o familie modestă din Leningrad, iar averea sa a fost estimată de revista Forbes la şase miliarde de dolari americani, în martie 2013.

novalue
Autor: I.M.D.

Margarita Bogdanova s-a născut în 1962 la Leningrad, în prezent Sankt Petersburg, în fosta Uniune Sovietică, într-o familie modestă. Şi-a pierdut părinţii la numai şapte ani, într-un accident de tren şi a fost crescută până la 18 ani de către bunicul ei. Margarita a studiat la o şcoală cu internat, venind acasă doar la sfârşit de săptămână şi a urmat apoi cursurile Universităţii de Stat de la Moscova.

La 27 de ani s-a măritat cu un elveţian şi, profitând de perestroika, a părăsit definitv ţara. Mariajul a durat doar un an şi jumătate, dar rusoaica nu s-a mai întors în ţara natală după divorţ, preferând să rămână în Elveţia.

În 1989 l-a cunoscut pe Robert Louis-Dreyfus, într-un zbor între Zurich şi New York." El a coborât la Londra, unde lucra ca CEO la Saatchi& Saatchi. Când m-am întors din vacanţă am reluat legătura", a spus ea pentru CNN. Cei doi s-au căsătorit patru ani mai târziu, iar în 2009, când omul de afaceri elveţian de origine franceză a decedat, Margarita a moştenit o avere estimată de Forbes la şase miliarde de dolari.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Soţul Margaritei a fost patronul echipelor de fotbal Olympique Marseille şi Standard Liege, CEO Adidas şi Saatchi&Saatchi şi principalul acţionar al grupului Louis Dreyfus, companie înfiinţată de străbunicul lui în 1851. Grupul are peste 30.000 de angajaţi şi, graţie celor peste 70 de milioane de tone de cereale tranzacţionate anual, face parte, împreună cu ADM, Bunge, Cargill şi Glencore din Grupul ABCD, al celor mai importante companii care se ocupă cu tranzacţiile agricole.

Louis Dreyfus se ocupă şi cu transporturi şi construcţii maritime, imobiliare sau telecomunicaţii şi are venituri de peste 40 de miliarde de dolari.

"Ţarina", aşa cum este numită Margarita Louis-Dreyfus de către presa franceză, are trei copii cu magnatul elveţian, Eric, născut în 1992 şi Maurice şi Kirill, născuţi în 1998." Când am născut gemenii, am aflat că Robert are leucemie", spune ea.

" De atunci n-am mai avut o viaţă normală. Nu am mai putut să mergem într-o vacanţă, am fost nevoiţi să călătorim în jurul lumii la diferiţi doctori", adaugă femeia." Lumea medicală este o lume a bărbaţilor. La un moment dat am adus cinci profesori renumiţi, din diferite colţuri ale lumii, la aceeaşi masă. Fiecare avea idei diferite, strategii diferite şi fiecare era obişnuit ca deciziile lui să fie urmate. Erau orgolii uriaşe, pe care a trebuit să le absorb. A trebuit să le dau impresia că le respect opiniile, chiar dacă nu le urmam. Mai târziu, când am intrat în lumea afacerilor, cu orgolii la fel de mari, experienţa mi-a folosit. Nimeni nu ştie totul, important e să lucrăm împreună", spune Margarita Louis-Dreyfus.

În prezent, "Ţarina", care vorbeşte cinci limbi, rusă, franceză, germană, italiană şi engleză, se ocupă de Fundaţia Louis Dreyfus." E un proiect nou, centrat pe educaţie", spune ea." Educaţia e un cuvânt magic şi această magie devine importantă atunci când educarea fermierilor le permite acestora să se hrănească singuri", continuă Margarita, care adaugă că" scopul fundaţiei este de a diminua foamea şi sărăcia prin aducerea de soluţii sustenabile micilor fermieri."

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Daniel Onoriu, cunoscutul pilot de raliuri, s-ar afla în stare gravă la Spitalul Floreasca!

Cum se simte prima româncă infectată cu tulpina Omicron! „Un pic m-am speriat. Nu ştiu ce o fi mâine”

Sfârșit tragic pentru Laci Farkas, solistul și chitaristul trupei Quo Vadis. A murit într-un grav accident rutier la intrare în Timișoara

Astrologii anunță reușite! Au parte numai de succese în 2022

Legea certificatului verde din România se modifică complet! Alexandru Rafila a decis. Se schimbă forma

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix Baumgartner acum?

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies