De la școală au ajuns direct la spital! 20 de copii au probleme grave la ochi, după ce într-o clasă a fost lăsat pornit un dispozitiv periculos fără a fi respectate instrucțiunile

Lampa cu ultraviolete adusă ca să alunge gripa dintr-o școală a băgat elevii în spital. 20 de copii au probleme grave la ochi, după ce într-o clasă a fost lăsat pornit un dispozitiv care poate fi foarte periculos. Părinții sunt în stare de șoc și nu le vine să creadă că micuții lor riscau să-și piardă vederea la școală.

Distribuie pe:

Autor: D.S.


In articol:

Ca să omoare virusurile gripale, conducerea unei școli din Brașov a decis să folosească așa-numitele tuburi bactericide, adică lămpi cu ultraviolete, radiații care ucid microbii și virusurile.

Doar că nimeni nu s-a obosit să respecte instrucțiunile de folosire, lipite chiar pe aparat, unde scrie clar că trebuie evitat orice contact vizual sau expunere a oamenilor la asemenea dispozitiv.

O lampă a rămas aprinsă într-o clasă, iar elevii au fost expuși la radiațiile nocive pentru organism timp de două ore și au început să se simtă rău.

PARINTE: Avea ochii roșii, usturimi. Au pus o lampă și ne-au zis că e o lampă pentru igienizare, pentru arderea bacteriilor, cum s-a exprimat copila.

Îngroziți de ce li se întâmplă copiilor lor, părinții i-au dus imediat la medic.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

PARINTE: Fetița și acum este în pat, nu poate să deschidă ochii, o deranjează foarte tare lumina.

Citeste si: Șofer prins cu alcoolemie de 0,07, după ce a mâncat două mere și o banană. Sancțiunea drastică pe care a primit-o: „Mie cine îmi dă banii ăştia?”

Arși la ochi în școală. Detaliile unui caz șocant

Micuții au povestit acasă că lampa a stat timp de două ore în clasă, deși conducerea școlii susține că a fost vorba doar despre o oră.

Nu e clar dacă lampa a fost uitată sau a fost lăsată intenționat, cert este că niște persoane au utilizat un dispozitiv bactericid periculos fără să aibă pregătire de specialitate.

Conducerea inspectoratului școlar știa că urmau să fie cumpărate lămpile, dar spera că vor fi utilizate potrivit instructajului care trebuia făcut doar seara, în absența elevilor.

Medicii le-au dat copiilor picături și unguente pentru următoarele cinci zile și le-au recomandat să stea acasă.

Acum, conducerea școlii vrea să le scoată vinovate pentru incident pe femeile de serviciu, deși este greu de crezut că în fișa postului au trecută utilizarea lămpilor bactericide.

Pe fir a intrat și poliția, care a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Viscolul pune stăpânire pe România. Multe drumuri naționale au fost deja închise

15 români aflați pe vasul de croazieră plasat în carantină din cauza coronavirusului: „Pasagerii nu au voie să iasă din cabine, sunt izolați!”

Profeția sumbră făcută de Neti Sandu. Toți cei de la Pro Tv s-au speriat, dar s-a împlinit. Detalii zguduitoare din interior

Guvernul Orban a picat. Cine ar putea fi noul premier al României

Amintirile lui Octavian Ursulescu: ”La Sanremo, Angela Similea a stat lângă...Maradona!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies