De maine, Adrian Paunescu ar putea sa mai aiba o fata. OFICIAL

Grefiera Tribunalului Bucuresti, Andreea Birlea spera ca de maine sa se numeasca Andreea Paunescu. Femeia doreste ca Judecatoria Sectorului 1 sa finalizeze dosarul deschis de ea pentru stabilirea paternitatii si sa fie declarata fiica legitima a poetului Adrian Paunescu.

Distribuie pe:

fara descrierePoetul Adrian Paunescu a murit in noiembrie 2010Pentru a demonstra ca este fiica poetului, Andreea Birlea a deschis mai intai un proces in care a cerut sa se constate ca ea nu este fiica tatalui sau din acte iar, in urma mai multor declaratii ale unor martori dar si dupa rezultatul probelor ADN, judecatorii au dat decizia dorita de grefiera. Andreea a deschis apoi procesul de stabilire a paternitatii dupa Adrian Paunescu la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

fara descriereAndreeea Birlea Femeia a declarat ca stia ca e fiica nelegitima a poetului inca de cand era mica. Povestea de dragoste dintre Adrian Paunescu si Rodica Birlea, mama sa, a inceput in 1967. Pe atunci, Rodica era studenta la filologie, iar cei doi s-au cunoscut la un cenaclu literar.

Aventura lor a durat un an si jumatate, iar rodul acestei iubiri a fost Andreea. Casatorit fiind la acea vreme, poetul nu a recunoscut in acte copilul. De-a lungul timpului insa, Paunescu a recunoscut in diferite discutii ca mai are o fiica. Iar idila cu Rodica Birlea, este marturisita de poet chiar in cartea sa "Generatia 60": "... o aceeasi femeie ne-a iubit, pe Nichita si pe mine, asa cum si fiecare dintre noi am iubit-o pe ea. (...) Insuficient de stabila, acea iubitoare de literatura si de doi literati a reusit si o performanta imposibil de suportat de cei doi: a trait intr-o anumita perioada si cu unul, si cu altul".

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate