De Sarbatori iti iei intreaga familie si pleci cu masina?! Obligatoriu trebuie sa citesti aceste sfaturi despre scaunul copilului pe care sigur nu le stiai!

Sarbatorile de iarna se apropie si majoritatea avem deja planuri sa plecam din zonele urbane spre locuri mult mai idilice, cu masina. Fiecare sofer trebuie sa tina cont de o serie de lucruri pentru a se asigura ca va circula in siguranta si ca nu isi va expune familia nici unui pericol! Mai mult, cei care isi tin copilul intr-un scaun special de masina trebuie neaparat sa stie unele informatii vitale!

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereCeea ce multi parinti nu stiu este ca in cazul in care copiii poarta o haina groasa intr-un scaun pentru copii, acest lucru le poate afecta siguranta. Asadar, specialistii General Motors sfatuiesc pe parinti sa adauge scaunele pentru copii pe lista verificarilor auto de iarna atunci cand se pregatesc sa plece la drum lung in sezonul rece.

fara descriereConform Departamentului de Transport din Marea Britanie, pana la 80% dintre scaunele pentru copii sunt utilizate incorect, tensionarea scaunului fiind cea mai mare problema. Hainele groase schimba modul in care copilul sta in scaun, intrucat curelele nu i se mai potrivesc copilului, sporind pericolul ca acesta sa fie proiectat din scaun.

fara descriereDesi toate hainele se vor comprima in caz de accident, costumele de iarna groase se comprima suficient pentru a crea un joc al hamului, permitand copilului sa se deplaseze din scaun in timpul unui unei franari bruste. Acesta este motivul pentru care hamul scaunului trebuie sa fie in permanenta fixat aproape de corpul copilului.

Cel mai bun mod de a garanta siguranta copiilor dumneavoastra pe timp de iarna este de a va asigura ca acestia poarta o geaca subtire din fleece si de a incalzi habitaclul inainte de a porni la drum. Odata ce centura scaunului pentru copii este cuplata, asezati-le geaca peste brate, pentru ca acestia sa se poata incalzi fara a periclita siguranta.

Pentru a verifica daca haina sau costumul de iarna este sigur/a pentru utilizare intr-un scaun pentru copii, rezervati-va cinci minute pentru a vedea cat de groasa este haina si cum se poate comprima in timpul calatoriei.

•          Indepartati scaunul pentru copii si aduceti-l in casa

•          Imbracati copilul pentru calatoria cu autovehiculul pe timp de iarna cu o geaca si/sau un costum de iarna.

•          Asezati copilul in scaun, cuplati centura si ajustati curelele la talia copilului

•          Scoateti copilul din scaunul pentru copii fara a slabi curelele

•          Scoateti geaca copilului si asezati-l din nou in scaun.

•          Nu strangeti curelele. Puteti introduce doua sau mai multe degete sub ham in dreptul omoplatului? Daca da, haina nu poate fi utilizata in siguranta impreuna cu scaunul pentru copii

 

Alte sfaturi utile oferite soferilor de catre specialistii GM sunt despre pneurile de iarna. Acestea pot fi reperate dupa logo-ul sub forma de fulg de zapada de pe acestea. Au o compozitie mult mai moale decat cea a unui pneu normal si includ o tehnologie mult mai sofisticata. Acestea au o aderenta mult mai buna pe zapada si asigura o tractiune si franare mult mai bune.

Alte componente ce trebuie verificate sunt bateria, luminile si stergatoarele de parbriz. Luminile si stergatoarele reprezinta doua elemente cheie care garanteaza o buna vizibilitate. Nu uitati sa schimbati lichidul de spalare parbriz cu unul special pentru sezonul rece.

Este bine sa aveti intotdeauna o racleta si o perie  pentru a indeparta zapada si gheata de pe autovehicul. In cazul unei deplasari la munte, se recomanda sa aveti lanturi antiderapante in caz de zapada abundenta, pentru a asigura aderenta si tractiunea necesare in astfel de conditii. In cazul blocarii pe loc din cauza unui ambuteiaj, veti aprecia cu siguranta faptul ca aveti o patura, haine calduroase, alimente si bauturi, in special atunci cand calatoriti cu copiii.

Pentru a avea o vizibilitate buna, este important sa indepartati gheata de pe parbriz si sa curatati farurile, oglinzile si toate geamurile autovehiculului. Trebuie sa indepartati zapada de pe autovehicul, inclusiv de pe acoperis - daca autovehiculul franeaza puternic, zapada poate cadea si acoperi parbrizul sau deranja ceilalti soferi. In caz de zapada abundenta, este bine sa montati lanturi antiderapante. Acestea trebuie montate pe rotile din fata daca autovehiculul are tractiune pe puntea fata si pe cele din spate daca autovehiculul are tractiune pe puntea spate.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate