Decizia Agenției Europene pentru Medicamente privind vaccinul AstraZeneca: „E sigur și eficient!”

Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient, a decis Agenția Europeană pentru Medicamente!

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Comitetul Agenției Europene pentru Medicamente a decis joi, 18 martie, în urma unei sedințe extraordinare, că vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient. Totuși, experții EMA vor cerceta în continuare o posibilă legătură între vaccin şi formarea unor tromboze la persoanele care au primit acest ser.

EMA: Vaccinul AstraZeneca e sigur!

Comitetul de experți de la Agenția Europeană a Medicamentului a ajuns la concluzia că vaccinul de la AstraZeneca îi protejează pe oameni împotriva COVID-19.  „Vaccinul nu este asociat cu un risc ridicat de apariția a trombozelor. 

Citeste si: Alin, tânărul vaccinat anti-COVID-19 cu două seruri diferite, din greșeală, declarații incredibile: ”M-am lăsat pe mâna medicului”

Prin raportele toxicologice pe care le avem până acum, de la un număr mici de fișe, nu putem exclude o legătură dintre vaccin și formarea de cheaguri de sânge. Trebuie să atragem atenția asupra acestor posibile efecte adverse. Lansăm și o investigație suplimentară și facem studii țintite”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului.

Până în acest moment, nu au fost găsite dovezi suficiente care să arate că acestea ar fi corelate, a mai precizat oficialul.

Astfel că, vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient în prevenirea COVID-19, iar beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile, au spus oficialii EMA într-o conferință de presă.

Citeste si: Imaginile momentului! Laurențiu Reghecampf și iubita sa, Corina, surprinși în ipostaze tandre. Nu se mai ascund- bzi.ro

PRAC recomandă actualizarea prospectului pentru vaccinul AstraZeneca

Președintele PRAC (Comitetul pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilenţă), dr. Sabine Straus, a declarat că efectele adverse precum coagularea sângelui sunt foarte rare, însă este necesar ca acestea să fie trecute în prospectul pentru vaccin, pentru ca oamenii să fie conștienți de ele.

„PRAC a recomandat adăugarea unui avertisment în prospectul pentru acest vaccin și o descriere a cazurilor de coagulare care au fost identificate, și aceste informații vor fi date oamenilor care se vaccinează și sistemelor de sănătate publică”, a spus Dr.

Sabine Straus.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre siguranța vaccinului AstraZeneca. Președintele României face un apel către români: „Să rămânem vigilenți!”

Primele cazuri raportate privind persoane care au dezvoltat cheagurile de sânge după administrarea serului AstraZeneca au apărut în Austria și Italia, iar informațiile au determinat mai multe state europene, printre care și Danemarca, Norvegia, Germania, Franța, Spania, Bulgaria și Irlanda, să suspende temprorar campania de vaccinare cu vaccinul produs de britanici.

EMA: Vaccinul AstraZeneca e sigur!
Vaccinul AstraZeneca e sigur și eficient!


În total, 15 ţări europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca. În România, a fost retras din uz doar lotul care a prezentat probleme semnalate în Italia. Campania de vaccinare cu acest ser a continuat fără alte întreruperi.

Agenția Europenă a Medicamentului a analizat pentru moment numai vaccinul AstraZeneca, dar EMA examinează „toate vaccinurile aflate în circulaţie în prezent”, după cum a explicat anterior directoarea Emer Cooke. 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Elena Merișoreanu, adevărul despre presupusul divorț! Artista o dă în judecată pe Saveta Bogdan: „N-am fost divorțată niciodată”

Vladimir Putin, prima reacție după ce Joe Biden l-a numit „criminal”: „O spun fără ironie”

Raed Arafat, revoltat de atitudinea celor care sunt împotriva vaccinului: "Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg cu bisturiul în mână. I-ați lăsa...

Laurențiu Reghecampf a fost „turnat” presei chiar de către fosta lui soție

Horoscop de weekend 16 octombrie. O zodie pierde tot sâmbătă: Te bântuie nişte fantome de demult

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24

Ana Muntean, „amanta lui Ciprian Marica”, dezvăluiri inedite despre relația cu fostul fotbalist: „Nu am niciun fel de regret”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies