Decizia Agenției Europene pentru Medicamente privind vaccinul AstraZeneca: „E sigur și eficient!”

Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient, a decis Agenția Europeană pentru Medicamente!

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Comitetul Agenției Europene pentru Medicamente a decis joi, 18 martie, în urma unei sedințe extraordinare, că vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient. Totuși, experții EMA vor cerceta în continuare o posibilă legătură între vaccin şi formarea unor tromboze la persoanele care au primit acest ser.

EMA: Vaccinul AstraZeneca e sigur!

Comitetul de experți de la Agenția Europeană a Medicamentului a ajuns la concluzia că vaccinul de la AstraZeneca îi protejează pe oameni împotriva COVID-19.  „Vaccinul nu este asociat cu un risc ridicat de apariția a trombozelor. 

Citeste si: Alin, tânărul vaccinat anti-COVID-19 cu două seruri diferite, din greșeală, declarații incredibile: ”M-am lăsat pe mâna medicului”

Prin raportele toxicologice pe care le avem până acum, de la un număr mici de fișe, nu putem exclude o legătură dintre vaccin și formarea de cheaguri de sânge. Trebuie să atragem atenția asupra acestor posibile efecte adverse. Lansăm și o investigație suplimentară și facem studii țintite”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului.

Până în acest moment, nu au fost găsite dovezi suficiente care să arate că acestea ar fi corelate, a mai precizat oficialul.

Astfel că, vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient în prevenirea COVID-19, iar beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile, au spus oficialii EMA într-o conferință de presă.

Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro

PRAC recomandă actualizarea prospectului pentru vaccinul AstraZeneca

Președintele PRAC (Comitetul pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilenţă), dr. Sabine Straus, a declarat că efectele adverse precum coagularea sângelui sunt foarte rare, însă este necesar ca acestea să fie trecute în prospectul pentru vaccin, pentru ca oamenii să fie conștienți de ele.

„PRAC a recomandat adăugarea unui avertisment în prospectul pentru acest vaccin și o descriere a cazurilor de coagulare care au fost identificate, și aceste informații vor fi date oamenilor care se vaccinează și sistemelor de sănătate publică”, a spus Dr.

Sabine Straus.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre siguranța vaccinului AstraZeneca. Președintele României face un apel către români: „Să rămânem vigilenți!”

Primele cazuri raportate privind persoane care au dezvoltat cheagurile de sânge după administrarea serului AstraZeneca au apărut în Austria și Italia, iar informațiile au determinat mai multe state europene, printre care și Danemarca, Norvegia, Germania, Franța, Spania, Bulgaria și Irlanda, să suspende temprorar campania de vaccinare cu vaccinul produs de britanici.

EMA: Vaccinul AstraZeneca e sigur!
Vaccinul AstraZeneca e sigur și eficient!


În total, 15 ţări europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca. În România, a fost retras din uz doar lotul care a prezentat probleme semnalate în Italia. Campania de vaccinare cu acest ser a continuat fără alte întreruperi.

Agenția Europenă a Medicamentului a analizat pentru moment numai vaccinul AstraZeneca, dar EMA examinează „toate vaccinurile aflate în circulaţie în prezent”, după cum a explicat anterior directoarea Emer Cooke. 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Elena Merișoreanu, adevărul despre presupusul divorț! Artista o dă în judecată pe Saveta Bogdan: „N-am fost divorțată niciodată”

Vladimir Putin, prima reacție după ce Joe Biden l-a numit „criminal”: „O spun fără ironie”

Daniel Drăghici, polițiștul care l-a trântit la pământ și l-a ucis pe inginerul argeșean, a furat din banii unui bătrân înșelat

Gina Pistol și Smiley au împărțit sarcinile în ceea ce privește creșterea micuței lor

Moise Guran aruncă în aer tot ce s-a spus despre COVID. Adevărul despre cifrele din România: Procurorii trebuie să investigheze

Cu cine a fost Denise Rifai căsătorită? Vedeta Kanal D, obligată să spună adevărul

Istoria secretă. LGBT în Evul Mediu și obiceiurile ciudate ale unor domnitori români. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies