Decizia așteptată de români! Klaus Iohannis va spune astăzi dacă va prelungi starea de urgență cu încă 30 de zile

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să emită luni, 13 aprilie, decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile, conform anunţului făcut în urmă cu o săptămână.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că va fi necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună, iar decretul va fi emis la începutul acestei săptămâni.

„Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a afirmat Iohannis.

Citeste si: COVID-19 nu este un virus modificat in laborator! Cum s-a demonstrat stiintific

Decizia așteptată de români! Klaus Iohnnais va spune astăzi dacă va prelungi starea de urgență cu încă 30 de zile

În 16 martie, preşedintele Klaus Iohannis a emis un prim decret privind instituirea stării de urgenţă pentru 30 de zile, această perioadă urmând să se încheie marţi.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Conform Legii privind decretarea stării de urgenţă şi a stării de asediu, în funcţie de evoluţia situaţiilor de pericol, preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului, poate prelungi durata stării instituite şi poate extinde sau restrânge aria de aplicare a acesteia.

În termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de urgenţă, preşedintele solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate.

Citeste si: Tăriceanu: Nu vreau să votez prelungirea stării de urgenţă pentru că văd că deschide practic drum liber abuzurilor.

În situaţia în care Parlamentul nu încuviinţează starea instituită, preşedintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-şi aplicabilitatea.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu va vota prelungirea stării de urgenţă, acuzând că la adăpostul acestei măsuri „creşte lipsa de transparenţă” şi este deschis „drum liber abuzurilor”. Tăriceanu a acuzat autorităţile că duc o „politică anti-românească” şi a afirmat că ar trebui repornită activitatea normală în România, atât în întreprinderi, cât şi în instituţii.

Citeste si: Lovitură după lovitură în plină pandemie de coronavirus! După ce Spitalul Judeţean Deva a intrat în carantină, conducerea a demisionat din funcție

„Prelungirea acestei stări de urgenţă nu face aproape nimic sau nu aduce aproape nimic din ce se poate face cu legislaţia existenta. Nu vreau să votez prelungirea stării de urgenţă pentru că văd că la adăpostul ei creşte lipsa de transparenţă şi deschide practic drum liber abuzurilor. Nu vreau să votez starea de urgenţă pentru că o parte importantă din ţară nu e afectată de coronavirus şi nu înţeleg de ce trebuie să penalizăm şi regiunile care nu sunt afectate de coronavirus, la fel cum sunt şi celelalte”  a declarat duminică, liderul ALDE.

Primul decret de instituire a stării de urgenţă a primit votul unanim al parlamentarilor.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Războiul dintre SUA și China se amplifică. Cum vrea Trump să își afirme dominanța în fața lui Xi Jinping?

Informații noi în cazul fermierului amendat pentrucă nu a trecut ora pe declarație! Bărbatul a sunat la 112 și a reclamat un abuz! Cum i-au răspuns polițiștii?

Focarul de coronavirus este de necontrolat! Un al treilea spital din România va fi militarizat

Țara în care bilanțul oficial e departe de realitate. Oamenii mor, sunt incinerați și aruncați în apă

Incident neobișnuit la Craiova. Un bărbat a rămas fără buletin după ce a votat la alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies