Decizie luată de Ministerul Educației! 65 de mii de elevi nu vor avea media încheiată pe semestrul I

65 de mii de elevi sunt în risc de a rămâne cu media neîncheiată pe semestru I.

Catalog școlar
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Aproximativ 65 de mii de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată la sfârşitul semestrului I. Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a organizat, luni, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali.Totodată, Ministerul Educației susține că este vorba despre elevii care nu au avut posibilitatea să intre la cursurile online.

Pe tot parcursul videoconferinței,principala temă a fost identificarea numărului de elevi aflaţi în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pentru semestrul I.

Citeste si: Elevii ar putea să se întoarcă la şcoală mai devreme decât s-ar crede. Anunţul făcut de secretarul de stat în Ministerul Educaţiei

„La acest moment, conform datelor transmise de către unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, se estimează că un număr de cca. 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată, imposibilitatea de acces la resursele tehnologice fiind factorul principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei. 

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

În ultimii ani, 15.000 de elevi se aflau anual în această situație

De asemenea, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000. Conform unor surse, măsurile necesare identificate până în prezent sunt:

- desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice;

Citeste si: Școala online, prelungită până în data de 8 februarie! Ministrul Educației a făcut un nou anunț: "Speranța și dorința noastră..."

- prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea;

- posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Augustin Viziru și Oana Mareș, adevăratul motiv pentru care au pus capăt mariajului: „E lipsit de profesionalism să spun exact ce făceau în acel apartament”

Drama Roxanei Ciuhulescu! Vedeta a decis să spună totul: ”Agățându-mă de speranțe și așteptând veștile medicilor”

Dan Ciotoi a făcut dezvăluiri neștiute despre tinerețea lui. Ce dramă a trăit în armată: „ Când m-am îmbolnăvit nu a vrut să mă lase la infirmerie”

Horoscop Zilnic Duminică 16 Mai 2021: Astăzi puteți simți o dorință puternică de a începe un nou proiect sau o nouă colaborare

Veste ȘOC despre Oana Roman! S-a anunțat acum

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Informația momentului. A intrat în COMĂ. Toți așteptăm o minune

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies