Decizie tranșantă a premierului Ludovic Orban. A dat-o afară pe Georgeta Bumbac de la Ministerul Sănătății

Secretarul General al Ministerului Sănătăţii, Georgeta Bumbac, a fost demisă vineri prin decizie a premierului Ludovic Orban.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Decizie tranșantă a premierului Ludovic Orban. A dat-o afară pe Georgeta Bumbac de la Ministerul Sănătății
Orban

Georgeta Bumbac, demisă prin decizie a premierului Ludovic Orban

Secretarul General al Ministerului Sănătăţii Georgeta Bumbac, numită în funcţie de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, a fost demisă prin decizie a premierului Ludovic Orban, acesta precizând vineri, la Ministerul Sănătăţii, unde a sosit împreună cu noul ministru Nelu Tătaru, că un ministru nou trebuie să propună o persoană cu care să poată să facă echipă.


In articol:

„Un ministru nou trebuie să facă o propunere de secretar general cu care să facă echipă”, a explicat Orban la sosirea la MS, împreună cu noul ministru Nelu Tătaru. Premierull fusese întrebat de ce a demis-o pe Gerogeta Bumbac.

Citeste si: Omul-cheie în lupta cu COVID-19, acuzat că ține ”la secret” o vilă și o mașină! Nelu Tătaru, noul Ministru al Sănătății, un chirurg ”modest” doar pe hârtie?

Citeste si: Motivul surprinzător pentru care Andrei de la Survivor România nu a dormit cu iubita lui Karina în aceeași cameră! Cei doi s-au evitat după ce au câștigat vila pe traseu

Citeste si: INTERVIU EXCLUSIV cu Bogdan Anicescu, interpretul de la Guvern și Ministerul Afacerilor Interne, care traduce mesajele autorităților pentru persoanele cu deficiențe de auz. Tânărul face parte din echipa Știrilor Kanal D

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Conform deciziei publicate joi în Monitorul Oficial, ”încetează exercitarea, cu caracter temporar, de către doamna Georgeta Bumbac a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Sănătăţii”.

Potrivit aceleiaşi decizii, Georgeta Bumbac predă lucrările şi bunurile care i-au fost încredinţate în vederea exercitării atribuţiilor de serviciu în termen de 3 zile de la data la care îi încetează exercitarea funcţiei.

Hotnews relata, în 17 ianuarie, că Georgeta Bumbac, fina baronului PSD de Constanţa Felix Stroe şi membră, potrivit propriei declaraţii de avere, în consiliile de administraţie a 3 companii de stat (CNAIR, Aeroporturi Bucureşti şi Administraţia Canalelor Navigabile), este menţinută de Victor Costache ca om-cheie în echipa sa, în funcţia de secretar general al Ministerului Sănătăţii. Georgeta Bumbac fusese numită în această funcţie "cu caracter temporar" de Viorica Dăncilă în septembrie anul trecut. Victor Costache a semnat, în 16 ianuarie Ordinul de ministru care prevede că Georgeta Bumbac va coordona nu mai puţin de 8 direcţii şi structuri din minister.

De asemenea, în locul lui Nelu Tătaru, numit joi ministru al Sănătăţii, a fost numit secretar de stat în minister Nicolae Dragoş Garofil, fost consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului.

 

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Sorin Ovidiu Vântu, internat de urgenţă într-un spital din Capitală. Ce se întâmplă cu omul de afaceri

Este doliu în lumea filmului. A murit Mark Blum. Actorul a fost răpus de coronavirus

Dan Negru dă cărțile pe față. Incredibil ce a spus despre urmările coronvirusului: „Din cauza creditelor, vor apărea...”

Coronavirus. Bilanţul deceselor din România a ajuns la 24. O femeie din Bacău a murit joi spre vineri noaptea

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies