Declaraţia pe propria răspundere a fost simplificată. Cum trebuie completată şi de unde poate fi descărcată

Declaraţia pe propria răspundere a fost simplificată în privinţa datelor care trebuie completate pentru a avea permisiunea să ieşi din casă în contextul pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Grupul de Comunicare Strategică au transmis prin intermediul unui comunicat de presă că declaraţia pe propria răspundere a fost simplicată. De asemenea, autorităţile atenţionează să nu completăm declaraţia de pe alte site-uri, pentru că este posibil ca datele personale să fie furate.

Citeste si: Bărbatul care a sunat la 112 în timpul pandemiei de coronavirus și a făcut glume obscene are un tupeu fantastic! George Pian l-a amenințat pe "Beleaua Corduneanu" că îi crapă capul cu târnăcopul!

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Gestul inexplicabil al unor medici din Neamţ! Un pacient diagnosticat cu coronavirus lăsat pe targă afară, în frig, în maieu

Cum trebuie completată declaraţia pe propria răspundere şi de unde poate fi descărcată

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura de mână a titularului. De asemenea, declaraţia poate fi completată integral de mână şi poate fi descărcată de aici.

„Reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, mai arată Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Cum se protejează Philip și Berna de coronavirus?

„În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator). Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, se mai anunță în comunicat, potrivit Digi 24.

Urmatorul articol
Citește și:

Un tânăr a fost surprins călare pe un cal în centrul Iașiului. Motivul întrece orice imaginație

Stelian Ogică, declarații fierbinți despre carantina cu o frumusețe în conac! Declarații exclusive despre viitorul lui

Breaking news! România a depășit numărul de 1.000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Alți 123 de pacienți au fost testați pozitiv

Coronavirus. Toată populația Bucureștiului va fi testată! Anunțul autorităților

Bucureștenii riscă să rămână fără căldură la iarnă. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban:„ELCEN nu poate să mai furnizeze”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies